Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σήμερα, Παρασκευή, λόγω εμπλοκής της Συμφωνίας των Πρεσπών στα Σκόπια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος είπε σε δημοσιογράφους:
«Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό. Υπάρχει μια εμπλοκή στα Σκόπια και μέχρι να αρθεί η εμπλοκή είπαμε να αναβάλουμε τη συνάντησή μας. Δεν μπορούμε να πάμε σε συνάντηση με σενάρια». Ερωτηθείς αν αυτή η εξέλιξη επηρεάζει τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Ολα είναι συναρτώμενα». Είναι προφανές ότι ο υπουργός Άμυνας ελπίζει να υπάρξει εμπλοκή στα Σκόπια με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ώστε ο ίδιος να μην αναγκαστεί να παραιτηθεί, ούτε να βάλει σε περιπέτεια τη συγκυβέρνηση.
Ουσιαστικά ο Πάνος Καμμένος προανήγγειλε από το πρωί σήμερα την επερχόμενη... ντρίπλα του. Συγκεκριμένα, στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εθνικής Άμυνας - Εξωτερικών Υποθέσεων και Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, αναφορικά με την τροπολογία για την αναβάθμιση των F-16, ως προς το σκέλος των υποχρεώσεων της Lockheed, η ΝΔ ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τη συνεδρίαση και θα συζητήσει τα θέματα αυτά με τον διάδοχο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.
Τότε ο υπουργός Άμυνας είπε: «Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, ούτε τελώ υπό παραίτηση. Δεν μπορεί να προδικάσει κανείς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια». Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι η στάση της ΝΔ είναι ντροπή για τη Βουλή, τη Δημοκρατία και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Σημειωτέον ότι οι Επιτροπές συνεδριάζουν παρουσία της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο κ. Καμμένος δήλωσε ανοιχτός για βελτιώσεις στην τροπολογία, αν προκύψει τέτοια ανάγκη από τη συζήτηση. Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης έκανε ντρίπλα, αναφέροντας ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να προσδιορίσει μέχρι πότε ένας υπουργός θα ασκεί τα καθήκοντά του και αν θα είναι μέχρι αύριο ή μέχρι μεθαύριο υπουργός, ή μετά από έναν μήνα».
Η προγραμματισμένη για χθες συνεδρίαση της Βουλής μετατέθηκε για σήμερα, καθώς, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, δεν είχε εξασφαλίσει πλειοψηφία δύο τρίτων στη Βουλή (80 από τους 120 βουλευτές), που είναι απαραίτητη για την αναθεώρηση του Συντάγματος, καθώς φαίνεται να υπολείπεται ένας βουλευτής για να εξασφαλιστεί η πλειοψηφία αυτή. Για τον λόγο αυτό, είχε χθες εντατικές διαβουλεύσεις με το μικρό αντιπολιτευόμενο αλβανικό κόμμα BESA (διαθέτει δύο βουλευτές) για την εξεύρεση μιας τεχνικής διατύπωσης σε ό,τι αφορά τo άρθρο του εφαρμοστικού νόμου του Συντάγματος για την υπηκοότητα, η οποία θα επιτρέψει τη στήριξη των συνταγματικών τροπολογιών από το BESA και την επίτευξη της απαιτούμενης πλειοψηφίας δύο τρίτων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου