SDG 17 Greece
Ποια δράση, το περιεχόμενο, τα μέλη του θεσμού αυτού;
Μέλος του και ο Δ. Κιλκίς και μάλιστα από τα αρχικά
Ποια είναι η ταυτότητά και το περιεχόμενο του Οργανισμού;
''Είμαστε ένα Πανελλήνιο Δίκτυο για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε), για τον Πολιτισμό, την Παιδεία, το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α), με μέλη Δήμους, ακαδημαϊκά ιδρύματα οργανισμούς, δίκτυα και άλλους φορείς. Το Δίκτυό μας τελεί υπό την αιγίδα του Γραφείου Επικοινωνίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Ελλάδα και Κύπρο. Το SDG 17 Greece αγκαλιάζει ως ιδρυτικό μέλος η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε).
Αποτελούμε έναν φορέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο, με σκοπό την ανάδειξη και τη διείσδυση κατευθυντήριων αρχών, πολιτικών και πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης βάσει των 17 Στόχων του Ο.Η.Ε στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας μας με το Γραφείο Επικοινωνίας του Ο.Η.Ε για την Ελλάδα και την Κύπρο.
Το Δίκτυο SDG 17 Greece αριθμεί ήδη πάνω από 100 μέλη, με τη διαδικασία εισδοχής να βρίσκεται σε εξέλιξη, και είναι ο μοναδικός φορέας στην Ελλάδα με αποστολή να συμβάλλει στη διάχυση και εμπέδωση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στην ελληνική κοινωνία.
Διακριτικός τίτλος του Δικτύου είναι το SDG 17 Greece όπου το SDG αντιστοιχεί στους αγγλικούς όρους Sustainable Development Goals (Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης).
Το λογότυπό μας, ένα στεφάνι ελιάς με 17 φυλλαράκια -όσοι και οι Στόχοι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών- στα χρώματα του Ο.Η.Ε, τα αρχικά SDG, ο αριθμός 17 και ο χωρικός προσδιορισμός Greece, ενσωματώνει σε μία σύγχρονη οπτική αποτύπωση την ταυτότητα, το σκοπό και την ευρωπαϊκή προοπτική του Δικτύου μας.
Εργαζόμαστε για την πρόοδο και την ευημερία των πολιτών, των τοπικών κοινωνιών και των Δήμων της Ελλάδας με κύριους τομείς δραστηριοποίησης τον Πολιτισμό, την Παιδεία, το Περιβάλλονλλον, και την Ανάπτυξη.''
Ποια είναι η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή;
''Τακτικά μέλη
Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, Πρόεδρος Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, ως Πρόεδρος του Δικτύου
Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος Δ.Σ. Κ.Ε.Δ.Ε & Δήμαρχος Τρικκαίων
Ηλίας Αποστολόπουλος, Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού
Ιωάννης Φωστηρόπουλος, Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη
Δημήτρης Καφαντάρης, Πρόεδρος Δικτύου Πόλεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Κυκλική Οικονομία
Κωνσταντίνος Κουκάς, Δήμαρχος Μυκόνου
Αναπληρωματικά Μέλη
Γεώργιος Μαρκόπουλος, Δήμαρχος Γαλατσίου
Γεώργιος Παναγόπουλος, Δήμαρχος Σαλαμίνας
Νικόλαος Μελετίου, Δήμαρχος Ασπροπύργου
Ανδρέας Κονδύλης, Δήμαρχος Αλίμου
Διονύσης Στανίτσας, Δήμαρχος Ιθάκης
Ιωάννης Καλαφατέλης, Δήμαρχος Διονύσου''
Ποιοι είναι οι 17 στόχοι του Οργανισμού;
''Αποστολή του Δικτύου SDG 17 Greece είναι να αξιοποιήσουμε τη δυναμική των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης με σύγχρονες πρακτικές.
Στόχος μας είναι να κάνουμε τους Δήμους της χώρας μας ανταγωνιστικούς σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο στη βάση μίας σύγχρονης αναπτυξιακής προσέγγισης σε τέσσερα κύρια πεδία διείσδυσης και δραστηριοποίησης:
-Πολιτισμός
-Παιδεία
-Περιβάλλον
-Ανάπτυξη
Βασικοί σκοποί του Δικτύου SDG 17 Greece είναι ο σχεδιασμός, η ανάληψη δράσης και η υλοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την προώθηση του πολιτισμού, την προαγωγή της παιδείας, την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της ανάπτυξης στις τοπικές κοινωνίες.
Ενσωματώνοντας τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Σ.Β.Α.) που έχουν τεθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στους σκοπούς του Δικτύου μας, αναλαμβάνουμε μέσα από τη δράση μας στους τομείς ενδιαφέροντος του Δικτύου SDG 17 Greece να προωθήσουμε τους στόχους του Ο.Η.Ε στην ελληνική κοινωνία, ως το πιο ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την επίλυση των προβλημάτων και των προκλήσεων της ανθρωπότητας για την υγιή και αποτελεσματική ανάπτυξή της, σε όλα τα επίπεδα.
Στο πλαίσιο των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε, το Δίκτυο SDG 17 Greece εστιάζει σε 8 προτεραιότητες – Στόχους που συνδέονται πιο στενά με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των Δήμων. Στη βάση των προτεραιοτήτων που έχουν επιλεγεί οργανώνονται οι ενέργειες και οι διεκδικήσεις μας.
Οι συγκεκριμένοι άξονες – προτεραιότητες Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης για τους Δήμους – Πόλεις είναι οι εξής:
Στόχος 3 – Καλή υγεία και ευημερία Στόχος 4 – Ποιοτική εκπαίδευση
Στόχος 8 – Αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη
Στόχος 9 – Βιομηχανία, καινοτομία και υποδομές
Στόχος 10 – Λιγότερες ανισότητες
Στόχος 11 – Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες
Στόχος 12 – Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή
Στόχος 16 – Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυροί Θεσμοί
Στόχος 17 – Συνεργασία για όλους τους Στόχους''
Ιδρυτικά Μελη και Μέλη του Οργανισμού
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ LINK
Χαιρετισμός του κου. Δ. Κυριακίδη Δήμαρχου Κιλκίς και το Προφίλ του Δ. Κιλκίς
''Δημήτρης Κυριακίδης
Ο Δημήτρης Κυριακίδης γεννήθηκε στο Κιλκίς. Σπούδασε νομικά στη Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασχολείται ενεργά με τη δικηγορία από το 2002. Δραστηριοποιήθηκε στην Αυτοδιοίκηση το 2010 οπότε και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στον πρώτο Καλλικρατικό Δήμο Κιλκίς. Ακολούθησε η επανεκλογή του το 2014 ως δημοτικού συμβούλου, πρώτου σε σταυρούς προτίμησης στη Δημοτική Ενότητα Κιλκίς. Εξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς το Μάρτιο του 2017, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Ιανουάριο του 2019, για να ασχοληθεί απερίσπαστα με την υποψηφιότητά του ως υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς. Από το 2011 είναι εκπρόσωπος του Δήμου Κιλκίς στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) και από το 2014 μέλος του Εποπτικού της Συμβουλίου. Έχει διατελέσει, επίσης, μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κιλκίς. Είναι έγγαμος με την Ξανθούλα Χατζηκαμάρη, φιλόλογο, ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου, και έχουν δύο κόρες την Έλενα 11 ετών και την Αναστασία 9 ετών.
Το Προφίλ του Δήμου
Ο Δήμος Κιλκίς είναι δήμος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης. Προέκυψε από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Κιλκίς , Κρουσσών, Δοϊράνης, Χέρσου, Μουριών, Πικρολίμνης και Γαλλικού. Η έκταση του νέου Δήμου είναι 1581,21 τ.χλμ και ο πληθυσμός του 51.926 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2011 (56.336 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2001). Έδρα του νέου δήμου ορίστηκε το Κιλκίς και ιστορική έδρα η Νέα Σάντα[2]. Είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος σε έκταση δήμος της Ελλάδας, με 1.600 τ.χ''
Το Κιλκίς εχει παρουσία και εκεί!
Με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Κιλκίς η πόλη μας και ο Δήμος είναι μέλος του Οργανισμού. Φωτογραφικό υλικό από την, πριν αρκετούς μήνες που η ζωή μας είχε μια κάποια κανονικότητα, συνάντηση του Αντιδημάρχου Δ. Κιλκίς κου. Θεμιστοκλή (Θέμη) Κοσμίδη με στελέχη, μέλη και την κα. Πρόεδρου του Οργανισμού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου