Τα ελληνικά κόμματα με τα πιο περίεργα ονόματα
Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, ωστόσο εμείς γυρίσαμε και βρήκαμε κόμματα που έχουν πάρει μέρος στις εκλογές και έχουν εξίσου ή περισσότερο αστεία ονόματα, με το κόμμα του Σ. Θεοδωράκη.
Δραχμή, Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων
Ίδρυση: 1η Μαΐου 2013 από Θεόδωρο Κατσανέβα
Σκοπός: Σκοπός του κόμματος είναι η επιστροφή της Ελλάδας σε εθνικό νόμισμα, τη δραχμή. Αναφέρεται ότι ο συμβολισμός των πέντε αστέρων αφορά "την ανατροπή του μνημονίου, την επιστροφή στη δραχμή, την αυτοδύναμη ανάπτυξη, την εθνική αξιοπρέπεια και στην κοινωνική δικαιοσύνη"
Δρόμος Ελλήνων
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κόμματος, "Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ δημιουργήθηκε από μη επαγγελματίες πολιτικούς, με σκοπό την ΕΝΩΣΗ των απανταχού Ελλήνων σε ένα ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ απέναντι σε όλους όσους καπηλεύονται την περιουσία και την ανεξαρτησία της χώρας μας.
Έλληνες Ελλήνων Ελευθέρων Συνένωση (ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ)
Το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου, που είναι αρμόδιο για την ανακήρυξη των συνδυασμών "έκοψε" το το κόμμα από τις βουλευτικές εκλογές του 2012
Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση (Κ.Ο.Τ.Ε.Σ)
Οι Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση, (Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.) , είναι ελληνικό πολιτικό κόμμα, το οποίο πήρε μέρος στις βουλευτικές εκλογές του 2009. Πρόεδρός του είναι ο Νίκος Λούβρος. Το κόμμα αυτό υπεραμύνεται των δικαιωμάτων των καπνιστών
Νέα Γραμμή
Πρόεδρος: Γιώργος Αναγνωστόπουλος
Βασικές θέσεις της Νέας Γραμμής, όπως αναφέρονται και στο καταστατικό της, είναι οι αλλαγές στο κοινοβούλιο κυρίως ως προς την μισθοδοσία, υπουργοποίηση των εκλεγμένων αντιπροσώπων, οι οποίοι έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο, ενίσχυση της παιδείας, ποινές για παιδεραστία και ναρκωτικά, κυρώσεις για περιβαλλοντικές καταστροφές, αλλαγές στο σύστημα υγείας, ασφάλιση και αξιοπρεπής εργασία, ενίσχυση σωμάτων ασφαλείας, πάταξη φοροδιαφυγής,ουσιαστικός έλεγχος πόθεν έσχες, πολιτικών προσώπων.
Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας ιδρύθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2012 μετά από πέντε μήνες συζητήσεων, διαβουλεύσεων και εθελοντικής εργασίας. Επισημοποιήθηκε στον Άρειο Πάγο στις 10 Φεβρουαρίου 2012.
Βρίσκεται δίπλα σε περισσότερα από 60 ιδρυμένα και 30 επισήμως αναγνωρισμένα Κόμματα Πειρατών σε όλο τον κόσμο. Σήμερα εκπροσωπείται από 2 Ευρωβουλευτές, 1 δήμαρχο και βουλευτές, γερουσιαστές και Δημοτικούς συμβούλους σε όλη την Ευρώπη. Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας έγινε ομόφωνα δεκτό από τη Γενική Συνέλευση του PPI, ως το εικοστό έβδομο τακτικό μέλος του Pirates Parties International και συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες ίδρυσης του Ευρωπαϊκού Κόμματος Πειρατών (PPEU).
Σχέδιο Β
Πρωτοβουλία του Αλέκου Αλαβάνου που πρόβαλε κατά κύριο λόγο την ανάγκη εξόδου της χώρας από το ευρώ. Κεντρική θέση του νέου πολιτικού κόμματος είναι η επιστροφή στη δραχμή αλλά και "η επαναφορά της πολιτικής ως ηγεμονεύουσας δύναμης πάνω στην οικονομία, της θέλησης των πολιτών πάνω στους νόμους που κατασκευάζουν τραπεζίτες και κερδοσκόποι"
Χριστοπιστία
Το κόμμα ιδρύθηκε το 1993 από τον Ευστάθιο Πατσαντζή, ως συνέχεια κομμάτων που είχε σχηματίσει στις προηγούμενες εκλογές (το "Ολυμπιακή Δημοκρατία" στις εκλογές του 1977 -1989 και το "Βασιλομάχος" σε αυτές του 1990).
Έλαβε μέρος σε εθνικές εκλογές το 1993, το 1996, το 2000 και το 2004, ενώ σε ευρωεκλογές το 1994, το 1999 με 4 υποψηφίους και το 2004. Συμμετείχε στη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών το 2004. Έκτοτε έπαψε να παίρνει μέρος στις εκλογές, αφού δεν κατέθεσε συνδυασμό στις εκλογές του 2007 (αν και είχε καταθέσει δήλωση συμμετοχής).
Το 1993 πήρε 66 ψήφους, στις Ευρωεκλογές του 1994 18 ψήφους, στις βουλευτικές εκλογές του 1996, 71 ψήφους, στις Ευρωεκλογές του 1999 2.153 ψήφουςστις εκλογές του 2000 305 ψήφους, σε αυτές της 7ης Μαρτίου 2004 45 ψήφουςκαι στις ευρωεκλογές του 2004 95 ψήφους.
Αναφέρεται ότι ο Πατσαντζής περιέφερε πλακάτ της Χριστοπιστίας στην πλατεία Συντάγματος, το οποίο είχε κρεμασμένο από το λαιμό του και σύμβολο "κυκλικού διπλοσταυρού" στο μέτωπο το οποίο είναι μέρος του εμβλήματος του κόμματος.
Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων
Το Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. είναι ένα μικρό πολιτικό κόμμα, το οποίο σύμφωνα με την ιδρυτική του διακήρυξη δημιουργήθηκε ώστε «να δραστηριοποιήσει και να συντονίσει τους προβληματισμένους και υπεύθυνους πολίτες από κάθε σημείο της χώρας». Αποτελεί συμμαχία άλλων ενώσεων όπως η "Ένωση Ελλήνων Φορολογουμένων", "Ένωση Τηλεθεατών" κλπ. και το 2010 αναφέρονται οκτώ πρόσωπα που συγκροτούν το Λ.Ε.Υ.Κ.Ο.: Κ. Ντάλιος, Μ. Χρήστου, Δ. Παύλου, Μ. Σιδεροπούλου, Π. Καραζέρη, Γ. Ντάλιος, Α.Μ. Τερέζα και Μ. Βασιλείου. Πρόεδρός του είναι ο Κωνσταντίνος Ντάλιος, ο οποίος το 1981 είχε πολιτευθεί με την ΕΔΗΚ .
Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.)
Επικεφαλής: Μιλτιάδης Τζαλαζίδης
Το κόμμα επέλεξαν 307 ψηφοφόροι. Συγκεκριμένα έλαβε 111 ψήφους στην Α’ Αθηνών, 187 ψήφους στην περιφέρεια Αττικής, τέσσερις στη Β’ Πειραιώς, δύο στη Λέσβο, και από μία σε Αχαΐα, Α’ Θεσσαλονίκης και Ροδόπη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου