Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Για την Μακεδονία...

Φωτογραφία του Alexandros Kagkelidis.

...του Αλεξάνδρου Καγκελίδη

Αυτές τις μέρες γινόμαστε όλοι μάρτυρες μιας βιασύνης (γιατί άραγε;) από την κυβέρνηση της χώρας μας για επίλυση της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

- Την δεκαετία του 1990 η τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το τότε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών έλαβε απόφαση να μη δεχθούμε αναγνώριση του συγκεκριμένου κράτους με τη λέξη «Μακεδονία» ή παράγωγα αυτής. Ακόμη και ο τότε ΠτΔ Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν σαφής και ξεκάθαρος.

- Στη συνέχεια, ο Ανδρέας Παπανδρέου έλαβε ακόμη πιο σκληρές αποφάσεις (εμπάρκο). Αποτέλεσμα αυτής της ενέργιας ήταν οι Ευρωπαϊκή επιτροπή να μας πάει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο το οποίο τελικά μας δικαίωσε για το θέμα του εμπάρκο.

- Έπειτα από τα παραπάνω η συγκεκριμένη χώρα έχει λάβει την προσωρινή ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας έως ότου βρεθεί οριστική λύση

- Είναι άξιο προσοχής ότι μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή αλλά και του Ανδρέα Παπανδρέου περισσότερες από 100 χώρες έχουν αναγνωρίσει το συγκεκριμένο κράτος με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

- Είναι επίσης άξιο προσοχής ότι η Ελλάδα μετά τον θάνατο των δύο αυτών ανδρών άλλαξε στάση και δέχεται να μπει η λέξη «Μακεδονία» ή παράγωγά της με γεωγραφικό προσδιορισμό. Αυτό το δέχεται η πλειοψηφία του πολιτικού προσωπικού στην Ελλάδα (όχι απαραίτητα και οι Ελληνες ως λαός).

- ο Κώστας Καραμανλής το 2008 άσκησε βέτο στο Βουκουρέστι γιατί ακόμη δεν είχε βρεθεί λύση με σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και ένα όνομα για όλες τις χρήσεις. Την ίδια τακτική φαίνεται να ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση.

- Σύμφωνα με τα παραπάνω, φαίνεται ότι οι πολιτικοί μας με το πέρασμα των ετών υπέκυψαν στις πιέσεις και τα Σκόπια κερδίζουν έδαφος.

- Επίσης φαίνεται ότι τα Σκόπια έχουν παίξει πολύ καλά το παιχνίδι μέχρι τώρα. Με την βοήθεια των «φίλων» Ευρωπαίων, Αμερικανών κ.α

- Το πολιτικό προσωπικό της χώρας προσπαθεί να μας πείσει ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί τώρα γιατί ο χρόνος κυλάει εις βάρος μας. Εγώ θα πω πως ο χρόνος κυλάει και εις βάρος των Σκοπιανών (μη ένταξη στο Νάτο και την ΕΕ)

Και τώρα κρίσιμες ερωτήσεις προς όλους εκείνους που θέλουν να κλείσουν γρήγορα το θέμα:

Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι τα Σκόπια δεν θα ξαναεφαρμόσουν την ίδια και πιο σκληρη αλυτρωτική στάση που είχαν μέχρι χθες μετά την λύση;;
Ποιος σας είπε ότι δεν μεγαλώνουν τους νέους τους ως απογόνους του Μ. Αλεξάνδρου;

Ποιος σας είπε ότι οι συσχετισμοί δυνάμεων δεν θα αλλάξουν τα επόμενα χρόνια με ότι αυτό συνεπάγεται;

Αυτή τη στιγμή, έστω και τώρα, η Ελλάδα έχει το πάνω χέρι.

Η Ελλάδα έχει το όνομα «Μακεδονία» και είναι η μόνη που μπορεί να χάσει κάτι. Τα Σκόπια έχουν μόνο να κερδίσουν.

Ιστορικά, πολιτισμικά, γλωσσικά και εδαφικά η Μακεδονία δεν μπορεί να ανήκει πουθενά αλλού πέραν της Ελλάδος.

Υγ: Η καλύτερη υπουργός πολιτισμού που πέρασε ποτέ από την χώρα είχε πεί:

«Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί για τον πολιτισμό. Αυτό είναι η κληρονομιά της, αυτή είναι η περιουσία της και αν το χάσουμε αυτό δεν είμαστε κανείς»

Υγ.2: Ο κ. Κοτζιάς μέσω ανακοίνωσης του ΥΠΕΞ ανέφερε για την Εκκλησία της Ελλάδος ότι έχει την ίδια άποψη με την Χρυσή Αυγή για το θέμα. 

Δηλαδή θα μπορούσαμε σήμερα να χαρακτηρίσουμε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου ως ακροδεξιούς και Χρυσαυγήτες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου