Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος έριξε τις ευθύνες για την δολοφονία της 31χρονης Δώρας στη Ρόδο, από τον πρώην σύντροφό της, στην ...κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εκ μέρους της κυβέρνησης αντέδρασε ο Τάσος Γαϊτάνης: «Χυδαία απόπειρα εκμετάλλευσης από τον Χρήστο Σπίρτζη μιας ανθρώπινης τραγωδίας. Δεν είναι η πρώτη φορά. O κατήφορος δεν έχει τέλος», έγραψε. Έντονη ήταν η αντίδραση στα λεγόμενα Σπίρτζη και της πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτας Καββαδία, η οποία αποδοκίμασε την «χονδροειδέστατη απόπειρα εργαλειοποίησης μιας ακόμη στυγερής γυναικοκτονίας», όπως έγραψε. «Όχι στην πλάτη μας, όχι στο όνομά μας! Η χονδροειδέστατη απόπειρα εργαλειοποίησης μιας ακόμη στυγερής γυναικοκτονίας, μας προσβάλλει βαθύτατα! Και ως γυναίκες και ως αριστερές. ΥΓ: Σοβαρά τώρα; Αυτόν τον τρόπο αντιπολίτευσης επιλέγουμε;», έγραψε.
Ας σημειωθεί ότι σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, ανέφερε σχετικά με την δολοφονία της 31χρονης:
«Την ώρα που ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκος, περιοδεύει συνοδευόμενος από τηλεοπτικά συνεργεία κάποια αστυνομικά τμήματα και δίνει συνεντεύξεις για το 5ο σχέδιο εκσυγχρονισμού της ΕΛ.ΑΣ., στα δύο χρόνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μια ακόμη γυναικοκτονία σήμερα συγκλονίζει τη χώρα. Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι με 4500 κατ’ εξαίρεση προσλήψεις ειδικών φρουρών στις νέες υπηρεσίες καταστολής, με τους δογματισμούς του "Νόμου και της Τάξης", με τα αστυνομικά τμήματα στα χάλια τους και υποστελεχωμένα και με ορδές κομματικών αποσπάσεων σε υπηρεσίες καταστολής η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στον θεσμικό της ρόλο για την καταπολέμηση του εγκλήματος ούτε στα σύγχρονα προβλήματα της ενδοοικογενειακής βίας, των γυναικοκτονιών, του trafficking παιδιών και γυναικών, της ψηφιακής εγκληματικότητας. Είναι το έλλειμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που παρά τις 4.500 κατ’ εξαίρεση προσλήψεις, δεν φρόντισε να γίνει μια πρόσληψη κατάλληλου επιστημονικού δυναμικού (ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, ψυχιάτρων, νομικών, επιστημόνων πληροφορικής, κλπ) για να μπορέσει η ΕΛΑΣ να ανταπεξέλθει στα καυτά προβλήματα της κοινωνίας. Οι προτεραιότητες του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη παραμένουν στο φόβο και την πάταξη των πολιτών, στην καταστολή όποιου διαφωνεί, στην τρομοκράτηση της νέας γενιάς. Είναι ο δογματισμός που, μακριά από την κοινωνία και τα προβλήματα κάθε οικογένειας και κάθε ανθρώπου στη χώρα μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε στη ΔΕΘ: η πολιτική του "Νόμου και της Τάξης" δεν αλλάζει. Μια ακόμη γυναίκα σκοτώθηκε … αφήνοντας την ανασφάλεια να περιδιαβαίνει τις ψυχές των συμπολιτών μας, σε όλη τη χώρα. Πόσες ακόμη πρέπει να θυσιαστούν για να αντιληφθούν ότι η πολιτική Μητσοτάκη πρέπει να αλλάξει;».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου