Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Ο Νίκος Ανδρουλάκης οφείλει να απαντήσει ποιον θα ορίσει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ εάν και εφόσον εκλεγεί;


Δεν ανοίγει τα χαρτιά του για τον ποιον θα ορίσει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εφόσον εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης... «Τακτική πρώτου γύρου» επιλέγει ο Νίκος Ανδρουλάκης ενόψει των εκλογών για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, που καλώς των πραγμάτων θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Νοεμβρίου. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, έχει ήδη δώσει απαντήσεις στα δυο σημαντικά ερωτήματα που στο παρασκήνιο θέτουν ήδη εκείνα τα στελέχη που στηρίζουν τους συνυποψηφίους του: Πρώτον, δεν θα παραιτηθεί από την θέση του ευρωβουλευτή όσο θα διαρκεί η μάχη για την ηγεσία, κάτι που εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου θα πράξει εφόσον εκλεγεί στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.


Δεύτερον, δεν πρόκειται να ανοίξει τα χαρτιά του για τον ποιον θα ορίσει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, εφόσον βεβαίως εκλεγεί στην ηγεσία του. Ως γνωστόν, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι σε αυτή τουλάχιστον τη φάση βουλευτής, με αποτέλεσμα, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ να πρέπει να ορίσει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος θα είναι ο αντ΄ αυτού στις προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις στη Βουλή και όπου αλλού χρειάζεται στο Κοινοβούλιο. Η επιλογή δεν είναι εύκολη, καθώς οι ανθυποψήφιοί του (Φώφη Γεννηματά, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης), κατά πάσα πιθανότητα αποκλείονται, ενώ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Κώστας Σκανδαλίδης αυτή τη στιγμή φαντάζουν ως λύση, αλλά αυτή τη στιγμή - από τον Σεπτέμβριο τα πράγματα στη Χαριλάου Τρικούπη θα λάβουν έντονες διαστάσεις, με την εσωκομματική ανθρωπογεωγραφία να εξαπλώνεται σε όλα τα επίπεδα. Την επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη, πάντως, εύχεται και ο Νίκος Παπανδρέου, καθώς εάν παραιτηθεί από ευρωβουλευτής, θα καταλάβει τη θέση του.


Οι μετρήσεις που διαθέτει ο Νίκος Ανδρουλάκης δείχνουν πως μπορεί να αντιπαρατεθεί καλύτερα τόσο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος εμφανίζεται πιο συγγενής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και η Φώφη Γεννηματά με την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης. Το επιτελείο του ευρωβουλευτή, πάντως, ετοιμάζεται για την αντεπίθεση σε περιοχές που δεν έχει ακόμα δουλέψει, όπως πχ η Αττική, ή σε περιοχές που εμφανίζει υστέρηση, όπως πχ η Αχαΐα. Είναι χαρακτηριστικό πως στην Κρήτη – όπου αυτές τις ημέρες συνδυάζει διακοπές και κομματική δουλειά ο ευρωβουλευτής - το επιτελείο του εκτιμά ότι θα λάβει έως και το 70% των ψήφων για την ηγεσία, ενώ από τις δυνατές του περιοχές θεωρείται και η Θεσσαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου