Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Νέα ΠτΔ Σκοπίων κα. Γκορντάνα Σιλιάνοφκσα: Θα τηρώ τη συνταγματική ονομασία, αλλά δικαιούμαι να αυτοπροσδιορίζομαι ως «Μακεδόνας»


Η Νέα Πρόεδρος τω Σκοπίων μετά τον σάλο, έκανε μισό βήμα υποχώρησης δηλώνοντας ότι θα χρησιμοποιεί τη συνταγματική ονομασία, αλλά επέμεινε στο «δικαίωμά» της να αναφέρεται στη χώρα της με τον όρο «Μακεδονία». Υπενθυμίζεται η έντονη αντίδραση τόσο της Αθήνας όσο και των Βρυξελλών για την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών, μετά την αναφορά της νέας προέδρου Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα στον όρο «Μακεδονία», κατά την ορκωμοσία της σε ειδική συνεδρίαση στη Βουλή της γειτονικής χώρας χθες.

Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου: Με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας εξασφαλίζουμε την προστασία εργαζομένων και συνεπών επιχειρήσεων


«Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, το εργαλείο το οποίο προωθεί τη διαφάνεια στην αγορά εργασίας, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις που έχουμε υλοποιήσει και η οποία θα εφαρμοστεί στο σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων της χώρας μέσα στο προσεχές διάστημα». Αυτό δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 13/5, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελλάδος. 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ: Δήλωση Αν. Λοβέρδου για όσα συνέβησαν στην Ορκωμοσία της ΠτΔ των Σκοπίων


«Αυτά που συνέβησαν σήμερα στην ορκωμοσία της ΠτΔ στα Σκόπια επιβεβαιώνουν πόσο δίκιο είχαμε όλοι όσοι αντισταθήκαμε με σθένος στη συμφωνία των Πρεσπών. Προσωπικά είχα διατυπώσει από τη πρώτη στιγμή την άποψη ότι με τη συμφωνία αυτή ουσιαστικά παραδίδουμε το όνομα της Μακεδονίας στη γειτονική χώρα. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρατεύει στις εκλογές 2024 και τον μικρό γιο του Μπάρον - Όλη η οικογένεια στη μάχη, απέχει μόνο η Ιβάνκα... 'ίσως κάτι ξέρει!


Στη μάχη των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ο Τραμπ ετοιμάζεται να ρίξει στην πολιτική σκηνή τον μικρότερο γιο του, Μπάρον. Ο 18χρονος γιος του Τραμπ και της Μελάνια, ο οποίος σύντομα θα αποφοιτήσει από το λύκειο, επιλέχθηκε ως αντιπρόσωπος της Φλόριντα στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στο Μιλγουόκι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του πολιτειακού κόμματος. Ο Μπάρον Τραμπ θα συμμετάσχει μαζί με τρία άλλα αδέρφια του, τον Ντόναλντ τζούνιορ, τον Έρικ και τη μικρότερη κόρη του πρώην προέδρου Τίφανι, οι οποίοι είναι επίσης μεταξύ των 41 εκλεκτών αντιπροσώπων της Φλόριντα, δήλωσε ο πρόεδρος του ρεπουμπλικανικού κόμματος της Φλόριντα Έβαν Πάουερ.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

TVREPORTERS.GR: Μιλάμε με την νεαρά κυρία VALENTINA BISSOLI, Μοντέλο στην Ιταλία και Διεθνώς, για την τρέχουσα Καριέρα της και την παρούσα Πολιτική στην Ευρώπη! Επιμέλεια - Επεξεργασία, Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς


TVREPORTERS.GR: Μιλάμε με την νεαρά κυρία VALENTINA BISSOLI, Μοντέλο στην Ιταλία και Διεθνώς, για την τρέχουσα Καριέρα της και την παρούσα Πολιτική στην Ευρώπη! Επιμέλεια - Επεξεργασία, Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς (Off The Record News BlogSpot)


Tell us about your plans about follow months, my lady? Are you preparing something new? Projects-Career. 


Yes, I have a lot of things planned but for the summer 2024 I prefer not to say now. However, you will always be up to date on my social channels. I'm interfacing with new worlds, like acting and TV and Radio... we will see!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ: Δήλωση της κυρίας Τατ. Δουβαρά για τους Χαρακτηρισμούς κου. Στεφ. Κασσελάκη «Υπουργοί Που Σκοτώνουν Παιδιά;» - «Θα Τους Ξεσκίσω;»


Και κάπου εκεί ο πολιτικός πολιτισμός παραδίνεται στον πανταχού παρόντα λαϊκισμό. Και κάπου εκεί αναπολείς τον Καβάφη. «Κι αν δεν μπορείς να κάμεις τη ζωή σου όπως τη θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις»

Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου: 1.200 ευρώ μισθό στους πρώην εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ - Κανείς δεν θα μείνει στον δρόμο. Θα απασχοληθούν σε δήμους και περιφέρειες


Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ενίσχυση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν αύριο 12 Μαΐου αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση προστατεύει τους εργαζόμενους, αλλά και τους φορολογούμενους, που έχουν επιβαρυνθεί με δισεκατομμύρια ευρώ από τη λειτουργία της επί σειρά ετών ζημιογόνου επιχείρησης».

Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: Δεν θέλουμε να έχουμε επαφές με αντιπροσώπους του Πούτιν - Η Ρωσία παραπληροφορεί μέσω sites, social media και ΜΜΕ


«Οι εξτρεμιστές της δεξιάς και της αριστεράς δεν είναι εταίροι μας και είμαστε πολύ ξεκάθαροι ότι δεν θέλουμε να έχουμε επαφές με τους αντιπροσώπους του Πούτιν» τόνισε η Πρόεδρος της Κομισιόν και Υποψήφια του ΕΛΚ στην Κροατία.

Σκόπια: Η Νέα Πρόεδρος αποκάλεσε τη χώρα «Μακεδονία» στην ορκωμοσία της - Αποχώρησε η Ελληνίδα Πρέσβης κα. Σοφία Φιλιππίδου


Ορκίστηκε, το μεσημέρι, Πρόεδρος των Σκοπίων η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής. Η Σιλιάνοφσκα, κατά την ορκωμοσία αποκάλεσε τη χώρα ως «Μακεδονία», παρά το γεγονός ότι στο κείμενο του όρκου, το οποίο απήγγειλε ο πρόεδρος της απερχόμενης Βουλής, Γιόβαν Μίτρεσκι, καλώντας την Σιλιάνοφσκα να το επαναλάβει, η χώρα αναφερόταν ως «Βόρεια Μακεδονία».

Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Έλενα Κουντουρά: «Οι γυναίκες αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε ίσες ευκαιρίες, δεν μας έχει χαριστεί τίποτα»


«Από πολύ μικρή ηλικία έχω μεγάλο εθελοντικό και κοινωνικό έργο. Εχω αγωνιστεί για την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα», λέει η Έλενα Κουντουρά.


Συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και τη Βίβιαν Μπενέκου έδωσε η Έλενα Κουντουρά, η οποία μίλησε για το χώρο της πολιτικής, αλλά και για τη δουλειά της στο ευρωκοινοβούλιο.


Πώς αντιμετωπίζει ο κόσμος μια γυναίκα υποψήφια ευρωβουλευτή; Δείχνει ενδιαφέρον να ακούσει;

Δόμνα - Μαρία Μιχαηλίδου: Πάνω από 100.000 παιδιά θα κάνουν διακοπές μέσω των παιδικών κατασκηνώσεων ΔΥΠΑ και ΕΦΚΑ


«Περισσότερα από 100.000 παιδιά θα έχουν εφέτος τη δυνατότητα να κάνουν έως και 30 ημέρες διακοπές στις παιδικές κατασκηνώσεις, μέσω του προγράμματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και του αντίστοιχου προγράμματος του ΕΦΚΑ» δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή τη χθεσινή έναρξη του προγράμματος της ΔΥΠΑ.

Παίζουν παντού... οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ και ο κος. Λοβέρδος!


Μήνυμα αγάπης και χριστιανοσύνης για την πατρίδα και το έθνος μας από την Κάλυμνο. Από εδώ σκέφτεσαι καλύτερα για την Ευρώπη ως Έλληνας... μας λένε οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ! Παρατηρήθηκε αρκετά τις τελευταίες εβδομάδες, έγινε πιο έντονο τις ημέρες του Πάσχα και της Ανάστασης. Σχεδόν σε όλα τα δελτία ειδήσεων, μαζί με τις ευχές όλων των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που είναι στη Βουλή, μεταδόθηκε και το μήνυμα του Ανδρέα Λοβέρδου. Του μοναδικού, δηλαδή, εξωκοινοβουλευτικού κόμματος που παίζει προεκλογικά στις ενημερωτικές εκπομπές. Ούτε ο κος. Πέτρος Κόκκαλης, ούτε ο κος. Γιάνης Βαρουφάκης, ούτε η κα. Αφροδίτη Λατινοπούλου, ούτε προφανώς ο κος. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου. Μόνο ο κος. Ανδρέας Λοβέρδος και οι Δημοκράτες… εφικτο το 4% και η 1 ευρωέδρα θα έλεγε καμια/κανεις! 

Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Νέα δήλωση Εμμαν. Μακρόν για πιθανή αποστολή δυτικών χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία


Ο Πρόεδρος της Γαλλίας και Κεντρώος Πολιτικός Εμμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξή του στον Economist επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η αποστολή δυτικών χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία, εφόσον βεβαίως η ίδια το ζητήσει, επισημαίνοντας πως «δεν θα πρέπει να αποκλείουμε κανένα ενδεχόμενο, διότι ο στόχος μας είναι να μην καταφέρει ποτέ η Ρωσία να κερδίσει».

Ελεονώρα Μελέτη: «Η Ευρώπη του αύριο θα κληθεί να υπερασπιστεί τα κεκτημένα της, αλλά και να εντατικοποιήσει τις προσπάθειές της. Ως Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, θα αγωνιστώ για να διατηρήσουμε αυτήν τη ρότα»


Ευρωεκλογές 2024: Η Ελεονώρα Μελέτη γράφει για την ψυχική υγεία, το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης της ελληνικής κυβέρνησης. «Θέλω την ψυχική μου ηρεμία»… Πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή τη φράση από φίλους, γνωστούς ή και αγνώστους; Άπειρες. Είναι, όμως, η ψυχική υγεία ένα ζήτημα μονοδιάστατο, που απαιτεί ατομική προσέγγιση; Από άνθρωπο προς άνθρωπο; Εδώ η απάντηση δεν είναι τόσο εύκολη. Προφανώς, απαιτεί και προσωπική προσπάθεια.

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Δόμνα - Μαρία Μιχαηλίδου: 106.000 παιδιά θα κάνουν φέτος διακοπές μέσω του προγράμματος των Παιδικών Κατασκηνώσεων



"Περισσότερα από 100.000 παιδιά θα έχουν εφέτος τη δυνατότητα να κάνουν έως και 30 ημέρες διακοπές στις Παιδικές Κατασκηνώσεις μέσω του Προγράμματος της ΔΥΠΑ και του αντίστοιχου Προγράμματος του ΕΦΚΑ", δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή την έναρξη, σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, του προγράμματος της ΔΥΠΑ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ - Δήλωση Ανδρέα Λοβέρδου: Οι Ευρωεκλογές δεν ενδείκνυνται για Εκβιαστικά Διλήμματα


Οι ευρωεκλογές δεν ενδείκνυνται για εκβιαστικά διλήμματα. Τα κόμματα όταν γίνονται κυβερνήσεις έχουν αυτονόητη  υποχρέωση να εφαρμόζουν τα προγράμματα τους και όχι να ζητούν επιβεβαιώσεις και εγκρίσεις. Στις 9 Ιουνίου επιλέγουμε εκείνους που μπορούν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον κορυφαίο δημοκρατικό ευρωπαϊκό θεσμό. Και πάντως οι εκβιασμοί συνήθως φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα. 


Ο Μπάιντεν ''κλείνει τις πληγές του'' με την κεντροαριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικών


Συνάντηση με την κα. Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, τον κο. Μπέρνι Σάντερς και τον κο. Εντ Μάρκεϊ, τρία πρόσωπα που κατέχουν υψηλές θέσεις στους Δημοκρατικούς και αντιδρούν έντονα στους διαρκείς βομβαρδισμούς του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας είχε την Δευτέρα ο αμερικανός πρόεδρος, χκος. Τζο Μπάιντεν.

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Προσεγγίζοντας το Ιατρικό Σφάλμα - Γράφει η Μαρία Ι. Κιοσεπαρά


Προσεγγίζοντας το Ιατρικό σφάλμα - Γράφει η Μαρία Ι. Κιοσεπαρά

Τελειόφοιτη Νομικής ΔΠΘ. Πτυχιούχος Ιστορικός ΑΠΘ.

                                                                              

Η ιατρική και η νομική όταν συναντιούνται τις περισσότερες φορές δεν είναι για καλό, σημαίνει πως κάτι πολύ δυσάρεστο έχει συμβεί. Συχνά πολλοί γιατροί άγονται ενώπιον δικαστηρίων δικαίως ή και αδίκως από θλιμμένους συγγενείς, ψυχολογικά καταρρακωμένους οι οποίοι απεγνωσμένα αποζητούν την απόδοση ευθυνών για τις σωματικές βλάβες, ή και τον θάνατο οικείων τους. Άλλωστε αυτό καταφάσκεται και από τις ολοένα αυξανόμενες μηνύσεις και αγωγές σε βάρος των γιατρών αλλά και το έντονο ενδιαφέρον των τελευταίων να συνάπτουν κατά κόρον ασφαλιστικές συμβάσεις με ολοένα αυξανόμενα ποσά. Είναι γεγονός πως οι άνθρωποι έχουμε γίνει περισσότερο δύσπιστοι και τόσο η εμπιστοσύνη μας όσο και ο σεβασμός μας απέναντι σε σπουδαία λειτουργήματα όπως αυτό του Ιατρού έχει μειωθεί.

Δόμνα - Μαρία Μιχαηλίδου για Δημήτρη Βαρτζόπουλο: Δεν μου άρεσε η δήλωσή του, ωστόσο ο ίδιος βγήκε και εξήγησε τι εννοούσε. Κι εγώ έχω κάνει λάθος δηλώσεις. Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος είναι σοβαρός άνθρωπος, επιστήμονας


Στις πρωτοφανείς δηλώσεις του Υφυπουργού Υγείας κου. Δημήτρη Βαρτζόπουλου ότι «η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση» αναφέρθηκε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. κα. Δόμνα Μιχαηλίδου. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας (30.04.2024) η κα. Δόμνα Μιχαηλίδου είπε για τη δήλωση του κου. Δημήτρη Βαρτζόπουλου πως «δεν της άρεσε», χαρακτηρίζοντας πάντως τον υφυπουργό Υγείας «σοβαρό άνθρωπο» και «επιστήμονα». «Δεν μου άρεσε η δήλωσή του, ωστόσο ο ίδιος βγήκε και εξήγησε τι εννοούσε. Κι εγώ έχω κάνει λάθος δηλώσεις», είπε η κυρία Δομνα - Μαρία Μιχαηλίδου.