Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Είστε φοιτητής; Τότε αυτό το άρθρο σίγουρα σας ενδιαφέρει!!!!

Ομολογουμένως η σημερινή φοιτητική γενιά δεν είναι και η πιο οικονομικά άνετη. Τα χρήματα εξανεμίζονται σε λογαριασμούς και ενοίκια, με αποτέλεσμα να μη μένει τίποτα στην άκρη για «φοιτητική καλοπέραση». Η εμπειρία όμως μίλησε, και εμείς ρωτήσαμε και μάθαμε με ποιους τρόπους μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα από τη φοιτητική μας καθημερινότητα.
Έτσι, για να μπορέσουμε να σπάσουμε τον πάγο με τη διπλανή παρέα που μας κοιτάζει στο μπαρ με κανένα σφηνάκι!!!



 Έξοδα μετακίνησης

Αν η σχολή μας είναι προσβάσιμη με τα πόδια, πηγαινοερχόμαστε με το «Peugeot 2». Μπορεί να κάνουμε ίσως λίγη περισσότερη ώρα να φτάσουμε σπίτι μας, αλλά σίγουρα συνδυάζουμε εξοικονόμηση χρημάτων με άσκηση. Έτσι, και  εξασφαλίζουμε στο τέλος της εβδομάδας ένα ακόμα ποτό στην έξοδό μας,  και κορμάρες γινόμαστε!!!

Connected people

Κοινώς, σαν το σπίτι πουθενά. Χρήματα δεν υπάρχουν στις τσέπες, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε θα δούμε και κόσμο. Παλιοί φοιτητές ισχυρίζονται πως, αν μια παρέα πέντε ατόμων βάλει στην άκρη τα 2-3€ που δίνει Δευτέρα με Παρασκευή για καφέ μετά τη σχολή, μπορεί να βγει έξω το Σαββατοκύριακο και να ανοίξει μπουκάλι. Αντί λοιπόν για τον καθημερινό καφέ στα φοιτητοστέκια μετά το μάθημα, πίνουμε καφέ με την παρέα σπίτι μας, ή στο σπίτι ενός φίλου. Άνετο περιβάλλον, καλή παρέα, κους-κους, επιτραπέζια και φυσικά καφές! Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Με αυτό τον τρόπο, μας μένουν και λεφτά να βγούμε έξω με τη συμφοιτήτρια που πριν λίγο γνωρίσαμε(τα αγόρια), ή να πάρουμε εκείνο το καταπληκτικό ζευγάρι παπούτσια που μέχρι χθες τολμούσαμε μόνο να χαζεύουμε στη βιτρίνα (τα κορίτσια).

Μας… έστριψε

Καλά καταλάβατε, για το τσιγάρο θα πούμε τώρα. Έχει αποδειχθεί πως τα στριφτά τσιγάρα είναι πιο οικονομικά από τα εργοστασιακά. Επίσης, το στριφτό τσιγάρο έχει και μια διαδικασία πριν τη χρήση. Αρκετοί φοιτητές έχουν ελαττώσει το κάπνισμα επειδή απλά βαριούνται να στρίψουν ένα τσιγάρο. Έτσι, και λιγότερο καπνίζει κανείς, και ο καπνός μένει περισσότερο καιρό στα χέρια μας. Συνεπώς δύο τα οφέλη, οικονομία στην τσέπη μας και καλό στην υγεία μας.

Η μάνα του…φοιτητή

Όταν λέμε οικονομία σε όλα, συμπεριλαμβάνουμε και το φαγητό. Καλό το delivery, αλλά μήπως να ξεπάγωνες και κανένα ταπεράκι της μαμάς που καταχώνιασες στην κατάψυξη; Εξίσου οικονομική λύση είναι και το «συνεταιρικό μαγείρεμα». Τι είναι αυτό; Απλά πράγματα. Βάζει ο καθένας στην παρέα ένα ποσό, και κάνει όλη η παρέα μαζί τα ψώνια της βδομάδας (καλό είναι να έχει βγει και ένα πρόγραμμα για το τι θα φάτε, μη ξεφύγετε και από τον προϋπολογισμό), και κάθε μέρα ένας από την παρέα αναλαμβάνει να μαγειρέψει σπίτι του. Φυσικά τα γεύματα μπορούν να ενισχυθούν και με τα προαναφερθέντα ταπεράκια της μαμάς. Δείτε το πιο χιουμοριστικά: προσποιηθείτε ότι η δική σας παρέα παίζει αυτή την εβδομάδα στο «Κάτι Ψήνεται». Το μενού το έχετε, η  παρέα υπάρχει. Μπορείτε να βάλετε βαθμολογίες και στο τέλος της εβδομάδας ο νικητής να κερδίσει ένα έπαθλο. Κάμερες μη ζητάτε, η παραγωγή δε δίνει!!! Πέρα από την πλάκα όμως, έτσι, γλιτώνουμε κόπο (απ το να μαγειρεύουμε κάθε μέρα) και χρήμα, τόσο στα τρόφιμα όσο και στο ρεύμα. 


Γίνετε ρομαντικοί


Χρωστάμε που χρωστάμε στη ΔΕΗ (αφού τα λεφτά για το ρεύμα τα ήπιαμε!), πονάει όμως να βλέπουμε και τριψήφιους αριθμούς στα «ραβασάκια» που μας στέλνει τακτικά. Χωρίς ρεύμα δε μπορούμε να ζήσουμε, αυτό είναι αλήθεια. Μπορούμε όμως να ελέγξουμε την κατανάλωση ρεύματος. Σαν φοιτητές, λείπουμε αρκετές ώρες από το σπίτι βολτάρ…εχμ… παρακολουθώντας μαθήματα στη σχολή (το ‘σωσα!). Φεύγοντας από το σπίτι, καλό είναι να κλείνουμε συσκευές που καταναλώνουν πολύ ρεύμα, όπως ο υπολογιστής, ο θερμοσίφωνας, τα φώτα, η τηλεόραση, το στερεοφωνικό κ.ά. Αλλά και όταν είμαστε σπίτι, δε χρειάζεται ουσιαστικά να είναι όλα ανοιχτά. Έχουμε ανοιχτά τα φώτα στο χώρα που βρισκόμαστε (και αυτά με ενεργειακές λάμπες φυσικά!) και όποια άλλη συσκευή χρειαζόμαστε. Μια πιο ρομαντική πλευρά, αφαιρεί και το φωτισμό. Δε λέμε να μας φάει το μαύρο σκοτάδι και να πέφτουμε σε ότι έπιπλο έχει το φοιτητόσπιτό μας, αλλά μπορούμε να έχουμε αναμμένα κεριά, πάντα σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας. Ειδικά αν πρόκειται να λιώσουμε με την παρέα (ή με το πρόσωπο) στον καναπέ, τα κεριά δίνουν άλλη αίσθηση. Μη το παρακάνουμε όμως, είπαμε να έχουμε φωτισμό ίσα ίσα να βλεπόμαστε, όχι να κάνουμε το σπίτι μαυσωλείο!!! Σίγουρα ο επόμενος λογαριασμός θα έρθει μειωμένος, και θα «πλουτίσουμε» εμείς και όχι η ΔΕΗ!

Οι λύσεις δε τελειώνουν εδώ. Θα συνεχίσουμε με περισσότερες στο επόμενο άρθρο. 

Καλά να είμαστε, χάλια να γινόμαστε!
Κρυφοσουπιά

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου