Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Ο Αλέξης έτοιμος να κάνει το «πραξικόπημα» που είχε καταγγείλει

Τσίπρας
ΠΗΓΗ: www.crashonline.gr
Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να περάσει τη νέα συμφωνία παράταση Βαρουφάκη από τη βουλή.

Επίσημη απόφαση δεν υπάρχει, αλλά σε αυτό συγκλίνουν όλες οι τελευταίες πληροφορίες και οι επίσημες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών δημόσιες και παρασκηνιακές. Το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στο mega ήταν σαφής:
«Πρόκειται για συμφωνία για επέκταση της δανειακής σύμβασης, χωρίς μνημόνιο, δηλαδή χωρίς μέτρα, γι” αυτό δεν προβλέπεται επικύρωση από τη Βουλή. Με βάση τη νομοθεσία μας και το θεσμικό μας πλαίσιο δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης και συμπλήρωσε: «Από εκεί και πέρα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, μπορεί να έρθει για ενημέρωση της Βουλής. Αυτό προβλέπεται και αυτό θα κάνουμε. Εσείς πολύ εύλογα ρωτάτε και καλά κάνετε, ωστόσο εγώ απορώ με την βιασύνη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί μέσα στο μυαλό τους έχουν ότι αυτό είναι ένα μνημόνιο όπως αυτά που υπέγραφαν αυτοί και βιάζονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα έρθει για να το ψηφίσουν ως μνημόνιο. Εμείς τους λέμε ότι δεν είναι μνημόνιο και γι” αυτό δεν χρειάζεται να έρθει και να ψηφιστεί από την Βουλή».
Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων εξήγησε ότι «ούτε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα έρθει και δεύτερον όσον αφορά στο να έρθει στην Βουλή, ο νόμος που υπάρχει λέει ότι οι επεκτάσεις δανειακών συμβάσεων μπορεί να υπογράφονται από τον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών, ο οποίος το μόνο που οφείλει είναι να τις φέρει στην Βουλή για ενημέρωση».
Όταν ρωτήθηκε ο κ. Στρατούλης πως το νόμο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ τον είχε καταψηφίσει, απάντησε: «τι να κάνουμε; Είναι νόμος του κράτους», για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Εμείς τότε κάναμε σφοδρότατη κριτική και σωστά γιατί συνδέονταν η δανειακή σύμβαση με μνημόνιο που την συνόδευε. Τώρα αυτό που υπάρχει στο Eurogroup είναι μία συμφωνία για επέκταση δανειακής σύμβασης χωρίς μνημόνιο, χωρίς μέτρα γι” αυτό δεν το φέρνουμε. Είναι δυνατόν να παίρναμε μέτρα εις βάρος του ελληνικού λαού; Αν είναι να πάρουμε μέτρα σε βάρος μισθών και συντάξεων, καλύτερα να μην ερχόμασταν. Ήρθαμε για άλλο λόγο. Ήρθαμε για να τα καταργήσουμε τα μνημόνια και τα καταργούμε κάθε μέρα».
Επίσης σύμφωνα με δημοσιεύματα, την ίδια άποψη έχει εκφράσει και ο επικεφαλής της κυβέρνησης, πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Την ίδια ώρα έρχονται και πάλι στο φως της δημοσιότητας δηλώσεις και ερωτήσεις στη Βουλή του Αλέξη Τσίπρα που κατήγγειλε τόσο την Κυβέρνηση Παπανδρέου όσο και την Κυβέρνηση Σαμαρά γιατί δεν έφερναν στη Βουλή της δανειακές συμβάσεις να συζητηθούν και να κυρωθούν.
Ενδεικτικά είναι και τα όσα είχε πει στις 3 Νοεμβρίου του 2011, κατά την εκρηκτική συνεδρίαση της Ολομέλειας για την ψήφο εμπιστοσύνης που είχε ζητήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου, λίγα εικοσιτετράωρα μετά το «φιάσκο» με το δημοψήφισμα που είχε προτείνει ο τότε πρωθυπουργός.
«Ας το ακούσει ο ελληνικός λαός. Τώρα σας έπιασε ο πόνος για τη δανειακή σύμβαση και κάνετε τόσο μεγάλο ντόρο;» είχε πει τότε ο κ. Τσίπρας.
Και συνέχισε: «Η προηγούμενη σύμβαση πού είναι; Επί ενάμιση και πλέον χρόνο την έχετε φέρει, την έχετε δημοσιεύσει στο επίσημο site της Βουλής από τον Ιούνιο του 2010, αλλά γιατί δεν την έχετε κυρώσει; Γιατί για τη νέα δανειακή σύμβαση ζητάτε και δημοψήφισμα και το κάνετε μέγα γεγονός; Είναι μέγα γεγονός. Η προηγούμενη, όμως, πού είναι; Δεν την φέρατε για κύρωση στη Βουλή, παρά το γεγονός -σας θυμίζω- ότι κάνατε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και δώσατε τη δυνατότητα στον κ. Παπακωνσταντίνου να υπογράφει χωρίς την ανάγκη κύρωσης συμβάσεων από τη Βουλή, μονάχα με τη δική του υπογραφή και με απλή ενημέρωση. Για κακή σας τύχη, όμως, επειδή αυτό το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα το κάνατε δύο ημέρες μετά την ψήφιση του μνημονίου, το ΦΕΚ εκδόθηκε στις 11 Μαΐου, ενώ νόμος του κράτους η δανειακή διευκόλυνση με τις δεκαπέντε χώρες από τις δεκαέξι της Ευρωζώνης έγινε στις 8 Μαΐου και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 10 Μαΐου. Άρα, δεν καλύπτεσθε νομικά. Καθυστερείτε, λοιπόν, επί ενάμιση χρόνο την πρώτη δανειακή σύμβαση για τον απλούστατο λόγο ότι κατανοείτε ότι στερείται προφανώς συνταγματικότητας και εμπεριέχει διατάξεις περί παραίτησης της χώρας μας από την ασυλία λόγω κυριαρχίας και προφανώς δεν θα μπορούσατε να την περάσετε με εκατόν πενήντα έναν Βουλευτές, χωρίς τη συνενοχή και τη συνευθύνη του κ. Σαμαρά. Είναι μία σύμβαση, βάσει της οποίας ουσιαστικά καταλύεται η ίδια η υπόσταση της ελληνικής πολιτείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου