Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Δήμητρα Γουσέτη: Να προχωράμε πάντα μπροστά!


Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κοντινό πλάνο

Την εν λόγω κυρία την γνώρισα πριν λίγο καιρό. Από την αρχή με κέρδισε ο ενθουσιασμός και η ενεργεία της. Είναι ενεργή και δραστήρια στα πλαίσια του κόμματος της Ενώσεως Κεντρώων. Ανήκουμε ξεκάθαρα σε ''διαφορετικους κομματικούς χώρους'', αλλά ταυτόχρονα σε ''γειτονικούς ιδεολογικούς χώρους''. Σέβομαι και τα εκτιμώ και τα δυο! Σκέφθηκα λοιπόν ότι καλό θα ήταν να δώσω βήμα σε μια 30χρονη, νέα κοπέλα που ασχολείται με τόσα πολλά πράγματα και είναι και μανούλα ενός μικρού αγοριού. Για να δούμε τι μου είπε...



- Μίλησε μας για σένα... για τον άνθρωπο Δήμητρα.

- Η καταγωγή έχει τη βάση της στη Ζάκυνθο και συγκεκριμένα στο Άνω Γερακαρι όμως επέλεξα την Πάρο γιατί επισκέπτομαι το νησί από το πρώτο κιόλας έτος της γέννησης μου - είμαι γεννημένη το Σεμπτεμβρη του 1986 - κι όλες οι παιδικές μου αναμνήσεις και φιλίες είναι συνδεδεμένες με το νησί της Πάρου.
Σπούδασα στο American University of Athens στο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών κι έκτοτε εργάζομαι σε πολυεθνικές ως επί το πλείστον εταιρίες σε κοινοπραξίες έργων. Χρόνο ελευθερο για κάποιο χόμπι δε διαθέτω γιατί πρώτα και πάνω από όλα στη ζωή μου είμαι μητέρα ενός 8χρονου αγοριού. 

- Συνδυάζεται εύκολα ένα λαμπερό μυαλό με μια εντυπωσιακή εμφάνιση και ένα μικρό αγοράκι; Εννοώ στον επαγγελματικό χώρο, στην προσωπική σου ζωή, σπουδές παλαιοτέρα αλλά και τώρα.

- Οι σημερινές μητέρες είναι πραγματικοί ήρωες! Βρίσκουν χρόνο να τα συνδυάζουν όλα. Το θέμα της εμφάνισης με ειχε προβληματίσει κι είχα βάλει τον εαυτό μου στη διαδικασία να αποδείξω ότι δεν είμαι μόνο ωραία. Άλλωστε η εμφάνιση είναι κάτι που μας χαρίζεται... από εκεί και πέρα είναι στο χέρι μας το τι θα καλλιεργήσουμε και που θα δώσουμε περισσότερη προσοχή.

- Έχεις δεχθεί μπουλινκ σαν γυναίκα από άνδρες ή γυναίκες στον επαγγελματικό σου χώρο; Σε έχουν υποτιμήσει σαν νέο άτομο; Πως το αντιμετώπισες. 

- Κάθε δουλειά έχει τις δυσκολίες της. Επέλεξα έναν ανδροκρατούμενο επάγγελμα άρα από την αρχή γνώριζα τι ενδεχόμενος αντιμετωπίσω πέραν ότι είμαι άνθρωπος που δε προκαλεί είμαι κι ευθύς χαρακτήρας. Όταν με προβληματίζει κάτι αμέσως το αναφέρω. Με αυτόν τον τρόπο δεν υπήρξαν περιθώρια, σε αυτό με βοήθησε ότι έχω μεγαλώσει με τα ξαδέρφια μου, που ήταν αγόρια κι έπρεπε να ενταχθώ στην παρέα και το παιχνίδι τους ως το μόνο κορίτσι.

- Πως βιώνεις την κρίση της πατρίδας μας όλα αυτά τα χρόνια; Είχε αντίκτυπο όλο αυτό πάνω σου. Όχι μόνο στα οικονομικά, μα και γενικά.

- Το 2004 μπήκα στη σχολή. Το 2009 αποφοίτησα. Το 2010 ο τοτε πρωθυπουργός ΓΑΠ στο Καστελόριζο με ροζ γραβάτα κι ανέμελο από τον αέρα μαλλί -όσο είχε- ανακοίνωσε ότι η χώρα προσέφυγε στο ΔΝΤ. Μπαίνουμε σε περίοδο πραγματικής κρίσης. Χιλιάδες νέοι, παραγωγικής ηλικίας έφυγαν στο εξωτερικό - μέσα σε αυτούς αρκετοί συμφοιτητές μου - αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Είδαμε ανθρώπους να χάνουν τις δουλειες τους, τα σπιτια τους τη ζωή τους, να λιποθυμούν απο την πείνα, να τρέφονται με αποφάγια. Μια χώρα που δε παράγει και την έμαθαν μονο να εισάγει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ελληνικό σουβλάκι με πατάτα Αιγύπτου, κρέας Γαλλίας, ντομάτα Βουλγαρίας, κρεμμύδι Πολωνίας κλπ. Το μονο που εξάγουμε ειναι επιστήμονες. Σε αυτό είμαστε πολύ καλοί! 

Σχετική εικόνα

Από τις εκλογές του 2015 με τον κ. Βασιλη Λεβέντη 

Αποτέλεσμα εικόνας για δημητρα γουσετη

- Θεωρείς ότι υπάρχει κάπως, κάπου, κάποια ελπίδα; Τι εκφράζετε εσείς ως Ένωση Κεντρώων; 

- Παλι θα περιμένουμε απο τους έξω να μας σώσουν?! Δεν έχουμε αντιληφθεί με τι σκληρά μετρα ως αντάλλαγμα πληρώσαμε την κάθε βοηθειά?!
Η αλλαγή πρέπει να αρχίσει από μέσα! 
Κάποιες απόψεις και θέσεις του κόμματος στις οποίες και πιστεύω ξεκάθαρα: • απόλυση όλων των αργόμισθων του ελληνικού δημοσίου, υπαλλήλων της βουλης κλπ που εχουν οποιαδήποτε σχέση με νυν και τέως βουλευτών κι επιστροφή όλων των αποσπασμένων στις υπηρεσίες τους.
• μείωση 50% μισθού προέδρου δημοκρατίας, πρωθυπουργού, υπουργών, βουλευτών, δημάρχων, περιφερειαρχών, μητροπολιτών.
• όλες οι συντάξεις έως 1500€ κι αν εργάζεται ακομα 1000€. Κατάργηση συντάξεων σε κρατικά αξιώματα αιρετών και εύπορων Ελλήνων >3000€ ανά μήνα.
• τέλος, τον ορισμό 200 βουλευτών στη βουλη με απαγόρευση να είναι κάποιος βουλευτής πανω απο 12 έτη. Με αυτον τον τροπο θα ερθει κι η ελπίδα και θα γυρίσουν σιγα σιγα πίσω τα νεα παιδια που είναι στο εξωτερικό.

- Χρήσιμες απόψεις! Λίγο πριν κλείσουμε λοιπόν, Σκοπιανό Ζήτημα, 26 χρόνια τώρα, ποια η άποψη σου και οι προβληματισμοί σου;

- Όσον αφορά το θέμα των Σκοπίων, ειναι σαν να θελήσω εγω στα ξαφνικά να αλλάξω όνομα κι απο Δήμητρα να λέγομαι Ελένη... απο την ''Ωραία Ελένη της Τροίας''. Ας σοβαρευτούμε! Όλο αυτό δεν στέκει ούτε γεωγραφικά ούτε στηρίζεται κάπου ιστορικά αφού ο Μέγας Αλέξανδρος έζησε και πέθανε το 356π.χ.-323π.χ ενώ το κράτος των Σκοπίων δημιουργήθηκε, απο την εξ Αμερικής διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας, το 1992. Θυμαμαι τότε χαρακτηρίστηκα οτι δεν ξανά ήπια coco-cola γιατί θεώρησα ότι έκανα μποϊκοτάζ στους Αμερικανούς που χωρις λόγο βομβάρδιζαν τα Βαλκάνια. Πως λοιπόν αυτος ο λαός που ολοι συμπονέσαμε και βοηθήσαμε, να έρχεται σήμερα να διεκδικεί ενα όνομα που δε του ανοίκει και να σφετερίζεται την ιστορία μας. Και αντιδρώ γιατι η κυβέρνηση του 35% δεν εχει λάβει καμια τετοια εντολή από το λαό. Ακόμα και το ποσοστό που τους ψήφισε δεν ειναι σύμφωνο με την πράξη αυτή της εθνικής προδοσίας!



- Ποιο είναι το μότο ζωής που έχεις Δήμητρα; Κάτι που σε παροτρύνει μέσα σου. 

- Ο,τι δε συνέβη ποτέ είναι ο,τι δε ποθήσαμε αρκετά! Νίκος καζαντζακης. 

- Μια ευχή σου. Μια αισιόδοξη σκέψη. Μια άποψη σου για το αύριο.

- Να προχωράμε πάντα μπροστά!

- Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Δήμητρα. Εύχομαι να μην σε κούρασα!

- Εγώ σε ευχαριστώ πολύ Θωμά, να είσαι καλά! 

Φωτογραφία του Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς.

1 σχόλιο :

  1. Η Δήμητρα τα είπε απλά και "σταράτα"! Αλλά εθνικό θέμα, φίλε Θωμά, δεν είναι μόνο το Σκοπιανό. Είναι και η γλώσσα μας, ιδίως όταν δημοσιεύουμε. Και ένα λεξικό δεν είναι πια δυσεύρετο... Διατίθεται και στο διαδίκτυο: http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/index.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή