Η διενέργεια μιας έρευνας γνώμης, μιας δημοσκόπησης, γίνεται με αυστηρά καθορισμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη μεθοδολογία. Διεθνείς κώδικες δεοντολογίας εξασφαλίζουν την επιστημονική αρτιότητα και αποτελούν εχέγγυο αυθεντικότητας.
Η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων πρέπει να συνοδεύεται πάντα από την ταυτότητα της δημοσκόπησης καθώς και της μεθοδολογίας που ακολουθήθηκε, όπως επιβάλλει ο κώδικας δεοντολογίας της ESOMAR (European Society of Opinion Poll and Marketing Research).
Σήμερα διοχετεύτηκαν πληροφορίες στο διαδίκτυο για μία (τουλάχιστον) υποτιθέμενη δημοσκόπηση της οποίας τα ακριβή στοιχεία δεν έμαθε ποτέ κανείς. Παραφιλολογία, δήθεν έγκυρες πηγές, αλισβερίσια και συναλλαγές συνθέτουν το σκηνικό γύρω από αυτήν.
Τέσσερις μήνες πριν τις κάλπες, χωρίς αποκρυσταλλωμένες και τελικές υποψηφιότητες και χωρίς επί της ουσίας να υπάρχει προεκλογική δραστηριότητα, αναπτύσσεται ένα άσχημο και βρόμικο παιχνίδι εντυπώσεων.
Φαίνεται πως κάποιοι έχουν το άγχος «δημοσκοπήσεων», έχουν την ανάγκη τεχνητών ωθήσεων και φημών για να δώσουν υπόσταση στην προεκλογική τους δράση.
Σε αυτό το παιχνίδι δεν θα μπω προσωπικά και ελπίζω αυτήν τη στάση να ακολουθήσουν οι περισσότεροι. Προχωράω με γνώμονα τα προβλήματα της πόλης και τις λύσεις που αυτά απαιτούν. Προχωράω καταθέτοντας καθημερινά προγραμματικές προτάσεις και δεσμεύσεις προς τους συνδημότες, προχωράω μαζί με τα στελέχη και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ».
Η προοπτική της πόλης μας είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση για να επιτρέψουμε σε φήμες, παραφιλολογίες και σκοτεινά κέντρα να τη χειραγωγήσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου