Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Η πολιτική αλλαγή ήρθε... με φόρα, ΜΕ ΦΟΡΑ! - Ο κος. Άρης Σπηλιωτόπουλος μπαίνει στο επικοινωνιακό επιτελείο του κου. Στέφανου Κασσελάκη


Στο επικοινων. επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ εντάσσεται ο κος. Άρης Σπηλιωτόπουλος, Επικοινωνιολόγος -πρώην Βουλευτής και πρώην Υπουργός της ΝΔ επί κυβέρνησης κου. Κ. Καραμανλή-, ο οποίος μέχρι πρότινος εκτελούσε χρέη συμβούλου του κου. Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου, υποψήφιου ευρωβουλευτή 2024 του κόμματος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο επικοινωνιολόγος συμφώνησε να αναλάβει κεντρικό ρόλο στο επικοινωνιακό επιτελείο του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, ενόψει και των επικείμενων ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως θα αναλάβει μετά το Πάσχα ρόλο συμβούλου στην ομάδα μετρήσεων και αναλύσεων στα focus groups.


Υπενθυμίζεται ότι το 2014 ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ήταν επίσημος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές για τον Δήμο Αθηναίων, ενώ το 2019 είχε στηρίξει ανοιχτά τον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Μέχρι τώρα ήταν σύμβουλος του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου, γιου της Κατερίνας Παπακώστα. Στη δεξαμενή των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων της λαϊκής Δεξιάς απευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κουμουνδούρου βολιδοσκοπεί πρώην γαλάζια στελέχη την ώρα που από τα αριστερά έχουν καταρρεύσει και τα τελευταία ερείσματα για ένα καλό ποσοστό στην κάλπη.


Η μετακίνηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου, άλλοτε στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή δίπλα στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και σε κάποιο από τα γραφεία της Κουμουνδούρου αποκτά μεγαλύτερο βάθος από αυτό που θα είχε πριν την εκλογή του κ. Κασσελάκη στην ηγεσία και σίγουρα  μετά την αποχώρηση της αριστερής πτέρυγας του κόμματος (Τσακαλώτος, Χαρίτσης, Αχτσιόγλου κα). Το πλάνο της εισόδου του Άρη Σπηλιωτόπουλου στην Κουμουνδούρου είναι θέμα χρόνου να καταγραφεί από τον τηλεοπτικό φακό. Επίσημα η οργανική τοποθέτηση του άλλοτε Εκπροσώπου Τύπου του Κώστα Καραμανλή θα πρέπει να αναμένεται αμέσως μετά το Πάσχα. «Δεν είναι συνεργάτης του Προέδρου, αλλά της ομάδας επικοινωνίας», ξεκαθαρίζουν χαρακτηριστικά στην Κουμουνδούρου.


Για πολλούς ακόμη και στο ΣΥΡΙΖΑ η πρόσληψη του Άρη Σπηλιωτόπουλου σε ρόλο συμβούλου και αναλυτή του προέδρου δεν είναι παρά ο προθάλαμος της πλήρους επαναδραστηριοποίησής του στην πολιτική και πολλοί είναι εκείνοι που στοιχηματίζουν ότι θα αναλάβει και ρόλο στην πρώτη γραμμή της επικοινωνίας. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν είναι φρέσκος στο ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη από το 2019 είχε ταχθεί στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα ενώ οι σχέσεις του με τη ΝΔ είχαν διαρραγεί πλήρως λίγα χρόνια νωρίτερα. Ακολούθησε η παρ’ ολίγον αξιοποίησή του στις εκλογές του 2023 μαζί με τον Ευάγγελο Αντώναρο ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να φέρει κοντά στον Αλέξη Τσίπρα το συγκεκριμένο στέλεχος. Το φλερτ με την καραμανλική πτέρυγα που καταλόγιζε η Φώφη Γεννηματά ήδη από το 2015-2019 είχε πια αρχίσει να παίρνει τη φόρμα του ως γαλάζια συνιστώσα μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον όσα είχαν ξεκινήσει την περίοδο 19-23 επι Αλέξη Τσίπρα εξελίσσονται τώρα σε σφιχτό δεσμό με πρώην στελέχη της λεγόμενης λαϊκής πτέρυγας της Δεξιάς με αναφορές στην καραμανλική συνιστώσα της ΝΔ.


Εξάλλου παραμονές των εκλογών του 2023 είχε ξεχωρίσει η ομαδοποίηση πρώην γαλάζιων στελεχών και υπουργών που στέκονταν επικριτικά απέναντι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ανάμεσά τους ήταν Κρινιώ Κανελλοπούλου, ο Σάββας Τσιτουρίδης, ο Νίκος Σταυρογιάννης, ο Χρήστος Ζώης και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με τον κ. Αντώναρο τότε να επιχειρεί να τους φέρει κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Η ώσμωση δεν προχώρησε σε σημείο οργανικής ένωσης και αυτό γιατί η φυσιογνωμία και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, αλλά και το γενικότερο πολιτικό σκηνικό κινούνταν σε άλλο ρυθμό. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στον πυρήνα των προσώπων με τα οποία συνομιλούσε ο κ. Τσίπρας σημειώνουν ότι τότε οι όποιες προσχωρήσεις από τα Δεξιά ήταν συγκεκριμένες και μεμονωμένες και φυσικά υπο την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα, η πολιτική τοποθέτηση του οποίου και η αριστερή του ταυτότητα δεν ήταν εν αμφιβόλω.


Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ βολιδοσκοπεί διαρκώς πρόσωπα που μπορούν να λειτουργήσουν ως σημεία αναφοράς σε ένα δεξιό ακροατήριο. Ανάμεσα τους βρίσκεται και ένα πρόσωπο με ένσημα στο γαλάζιο στρατόπεδο και σε επιτελικές θέσεις δίπλα στον Κώστα Καραμανλή και το οποίο σήμερα έχει αποχωρήσει από τη ΝΔ. Η περίπτωσή του πάντως είναι παγωμένη με ευθύνη του ίδιου χωρίς να αυτό να σημαίνει ότι έχουν κλείσει και οι πόρτες της Κουμουνδούρου. Η αριστερή ψήφος φαίνεται να έχει χαθεί οριστικά για το ΣΥΡΙΖΑ με τους περισσότερους ψηφοφόρους να έχουν ήδη μετακινηθεί στον καναπέ ή στην καλύτερη περίπτωση να έχουν μετακινηθεί σε κόμματα αριστερότερα στο πολιτικό φάσμα.


Χωρίς ερείσματα στα αριστερά του και με τον κ. Κασσελάκη να διεκδικεί μερίδιο από το σύνθημα «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» η μάχη των ευρωεκλογών έχει ήδη τοποθετηθεί ήδη δεξιότερα του Κέντρου με ό,τι αυτό σημαίνει και για την εξέλιξη της φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η έλευση του κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου προκάλεσε νέα αναστάτωση στην εναπομείνασα βάση του ΣΥΡΙΖΑ που επιμένει να μιλά εξ ονόματος της Αριστεράς. Περιφερειακά ωστόσο της Κουμουνδούρου δεν διστάζουν να επαναφέρουν τη συζήτηση στα αριστερόμετρα τα οποία έχουν αρχίσει να βγαίνουν καλώντας τα στελέχη που εγείρουν ενστάσεις για την πολιτική μετατόπιση του κόμματος να τα βάλουν πίσω στα θηκάρια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου