Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Το καταστατικό και όλα τα ονόματα του φορέα «Ελλήνων Πρωτοβουλία»



Το καταστατικό και όλα τα ονόματα του φορέα «Ελλήνων Πρωτοβουλία»

Νέα πολιτική κίνηση που θα επιχειρήσει να διεμβολίσει ΝΔ και Ανεξάρτητους Έλληνες γεννήθηκε και επισήμως σήμερα, με την ίδρυση ενός πολιτικού φόρουμ, στο οποίο θα πρωταγωνιστούν στελέχη, πρώην βουλευτές, που αποχώρησαν πρόσφατα από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες».
Στο νέο εγχείρημα δεν θα πρωταγωνιστούν οι πρώην βουλευτές της ΝΔ, οι κκ. Χρ. Ζώης, Ι. Μανώλης, Ι. Κουράκο και Ν. Σταυρογιάννης, στηρίζουν, όμως, την προσπάθεια νέων ανθρώπων που ανακοίνωσαν τη δημιουργία φόρουμ που αργότερα θα μετεξελιχθεί σε κόμμα, θα κινείται ιδεολογικά, από το πατριωτικό κέντρο, μέχρι τη λαϊκή δεξιά.

Μεταξύ των ιδρυτικών μελών, ο πρώην Γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μιχάλης Γιαννάκης, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σταμάτης, ο γνωστός για την μήνυση που κατέθεσε για την υπόθεση των CDS Γιώργος Νούλας, ο επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας ενώ υπάρχουν πρόσωπα από πολλούς επαγγελματικούς χώρους, ώστε να καλύπτουν όλο το φάσμα της κοινωνίας, όπως λένε, οι εμπνευστές της προσπάθειας.
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει συγκεκριμένο πρόσωπο που θα εμφανίζεται ως αρχηγός, αν και θεωρείται πολύ πιθανόν να ηγηθεί ο κ. Ζώης, καθώς ο κ. Κ. Μαρκόπουλος, δεν συμμετέχει στη νέα προσπάθεια, τουλάχιστον στην παρούσα χρονική περίοδο.

Σύμφωνα με το καταστατικό οι σκοποί των «Ελλήνων Πρωτοβουλία» είναι: Ο δημοκρατικός διάλογος, η ανταλλαγή απόψεων, η κοινωνική και πολιτική ανάπτυξη και έρευνα˙ η ακαδημαϊκή και ερευνητική επεξεργασία ενός πλαισίου προτάσεων για την πραγματική ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας˙ η εκπροσώπηση της Ελλάδος σε διεθνή φόρα με την αξιοποίηση του επιστημονικού προσωπικού. Η διαμόρφωση γεωπολιτικών, γεωοικονομικών, γεωστρατηγικών και γεωπολιτισμικών προτάσεων με στόχο την εξωστρέφεια της Ελλάδος.
Η διεπιστημονική έρευνα με στόχο τη διαμόρφωση ιδεολογικής πρότασης για την στρατηγική της χώρας σε εθνικά, οικονομικά, αμυντικά - στρατιωτικά και θεσμικά ζητήματα. Η διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων ώστε με βάση τα αποτελέσματα αυτών να κατατεθεί επιστημονική πρόταση για την πρωτογενή παραγωγή, την αυτάρκεια της χώρας και την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών της πηγών. Η διαμόρφωση ενός κοινωνικού και οικονομικού μοντέλου κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής με ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα για όλους τους Έλληνες πολίτες και με ευαισθησία απέναντι στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η συνεργασία με την ομογένεια του εξωτερικού ώστε με την ανάπτυξη κοινών δραστηριοτήτων να δοθεί η δυνατότητα στους ομογενείς να καταθέσουν προς αξιοποίηση και τις δικές τους προτάσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου