Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Σκόρπιες σκέψεις για το πτυχίο που μας αξίζει!!!


«Κύριε» υπουργέ επιτέλους πάρτε σωστές αποφάσεις.Δεν γίνεται να αναστατώνονται χιλιάδες φοιτητές εν μέσω εξεταστικής, να χαλάτε την ψυχολογία τους με την απαισιοδοξία και την αβεβαιότητα που καταφέρατε να περάσετε για ένα σχέδιο που αποφασίσατε να βγάλετε στη «φόρα» αυτήν την περίοδο.
Πάμε τώρα και σε αυτά που μας ενδιαφέρουν περισσότερο. Στα της Καστοριάς. Δεν γίνεται να θέλετε να συγχωνεύσετε τρία τμήματα που λειτουργούν σχετικά ομαλά, φέρνουν φοιτητές στην τοπική κοινωνία και το κυριότερο βγάζουν αποφοίτους στην αγορά εργασίας με σαφή γνωστικό αντικείμενο. Πιο ειδικά, το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων αριθμεί περίπου 4.000 φοιτητές(εγγεγραμένους όχι ενεργούς) και κάθε χρόνο μπαίνουν περίπου στο τμήμα γύρω στους 250 νέοι φοιτητές. Το τμήμα έχει σαφέστατο γνωστικό αντικείμενο και δεν γίνεται να συγχωνευτεί και να γίνει κατεύθυνση Μάρκετινγκ σε σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων Συσταμάτων και Οργανισμών.
Στο τμήμα Διεθνούς Εμπορίου υπάρχει μια μοναδικότητα, διότι είναι το μοναδικό τμήμα με αυτή την ονομασία στην Ελλάδα. Είναι το παλαιότερο τμήμα στο παράρτημα Καστοριάς με περίπου 3.500 φοιτητές(εγγεγραμμένους) και πλέον μπάινουν 70-80 νέοι φοιτητές. Το γνωστικό του αντικείμενο είναι σαφέστατο και δεν σχετίζεται με τίποτα με Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Το τμήμα πληροφορικής είναι ένα καινούριο ,σχετικά με τα άλλα δυο,τμήμα που αριθμεί περίπου 3.000 φοιτητές και κάθε χρόνο μπαίνουν γύρω στους 180 φοιτητές. Το τμήμα έχει σχέση με υπολογιστές και οι φοιτητές που σπουδάζουν σε αυτό έχουν γνωστικό αντικείμενο επίσης σαφέστατο. Εκ νέου δεν είναι δυνατόν να μεταφερθεί στα Γρεβενά σε ένα τμήμα με λιγότερους φοιτητές, άλλο γνωστικό αντικείμενο και διαφορετικά επαγγελματικά δικαιώματα.
Είναι ώρα να ξυπνήσουμε όλοι και να αντισταθούμε σε αυτό το σχέδιο νόμου που προσπαθεί να μας επιβάλει η κυβέρνηση. Να αντισταθούμε με κινητοποιήσεις ούτως ώστε να μην περάσει τίποτα από όλα αύτα.Είμαστε ΚΑΤΑ του σχεδίου Αθηνά και έχουμε στο πλευρό μας και τους καθηγητές μας. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε πολλά.
Υ.Γ: Τα νούμερα των φοιτητών που χρησιμοποίησα είναι προσεγγιστικά και δεν είναι ακριβή διότι δεν έχω πρόσβαση στην γραμματεία.

Φοιτητής Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, Πέτρος Χαριζακλής

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου