Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

«Εξελίσσεται σε μία "διασταύρωση" Γιώργου Παπανδρέου και Χριστόφια»



«Εξελίσσεται σε μία "διασταύρωση" Γιώργου Παπανδρέου και Χριστόφια»

Πικρόχολα σχόλια ακούστηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου για την πρόταση Τσίπρα να γίνει δημοψήφισμα στην Κύπρο. Η κυπριακή κρίση ανέδειξε ότι πολιτεύεται χωρίς πυξίδα, εκτιμούν στην κυβέρνηση για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 


«Εξελίσσεται σε μία "διασταύρωση" Γιώργου Παπανδρέου και Χριστόφια» έλεγε στο Real.grκορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας σχολιάζοντας τη νέα πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον οποίο στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι πλέον είναι στριμωγμένος και μέσα στο ίδιο του το κόμμα λόγω της στάσης που κράτησε καθ’ όλη τη διάρκεια των κρίσιμων ωρών για την Κύπρο. 



«Ξεκίνησε με τον Καμμένο, ζητά από την Αθήνα να πάει κόντρα ακόμη και στις θέσεις της Λευκωσίας, προτείνει κάτι το οποίο δεν γίνεται με την παροχή ρευστότητας από τον ELA και τώρα ανακαλύπτει το δημοψήφισμα» σημείωνε στο Real.gr κυβερνητικός βουλευτής αποδίδοντας όλη αυτή τη στάση στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να αποτιμήσει «στο γόνατο» το «όχι» της κυπριακής βουλής χωρίς να έχει ούτε ο ίδιος... «σχέδιο Β» για να διαχειριστεί την όποια εξέλιξη θα προκαλούσε αυτή η στάση της Λευκωσίας. 



Παραπέμποντας στις τρεις δραματικές ώρες του Γιώργου Παπανδρέου στις Κάννες στις αρχές Νοεμβρίου του 2011 όπου -κατά τον Φρανσουά Μπαρουέν- κατέρρευσε πολιτικά μπροστά σε Ομπάμα, Μέρκελ και Σαρκοζί όταν έβαλε στο τραπέζι το δημοψήφισμα, κυβερνητικά στελέχη συνδέουν τη στάση του κ. Τσίπρα με μία προφανή αδυναμία χάραξης στρατηγικής για την αντιμετώπιση τέτοιων κρίσεων όπως φάνηκε και από τη στάση που κράτησε το ΑΚΕΛ στην Κύπρο: Θολή στήριξη του Νίκου Αναστασιάδη, πιέσεις ακόμη και για επιστροφή στη λίρα την ώρα των διαπραγματεύσεων, ούτε λέξη για τη διακυβέρνηση Χριστόφια και στο τέλος… δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο κυπριακός λαός εάν θα εφαρμοστεί ή όχι η απόφαση του Eurogroup – δηλαδή εάν η Κύπρος θα συνέχιζε εντός ευρώ ή όχι. 



Στο Μαξίμου εκτιμούν πως ούτως ή άλλως ο κ. Τσίπρας πολιτεύεται χωρίς πυξίδα στα κρίσιμα θέματα της οικονομίας και απλώς η κυπριακή κρίση ανέδειξε όλα αυτά τα ουσιαστικά κενά, τα οποία κατά την τρικομματική κυβέρνηση, μεταφέρονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Η «φωτογραφία» όμως με τον Π. Καμμένο και η σύμπραξη στο θέμα της Κύπρου, όπως πιστεύουν στο Μαξίμου αλλάζει άρδην τα πράγματα για τον κ. Τσίπρα για τον οποίο προβλέπουν ότι πολύ σύντομα θα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρούς εσωκομματικούς τριγμούς. Είτε αυτοί αφορούν στον Π. Καμμένο, είστε στις σκληρές φωνές που εσχάτως τα έβαλαν με τον Γ. Μηλιό για την αρχική του δήλωση σχετικά με την απόφαση του Eurogroup. 

www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου