Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Χόμπιτ και Μικρά Αγγλία στην κορυφή του ελληνικού box office!


Χόμπιτ και Μικρά Αγγλία στην κορυφή του ελληνικού box office!

Τη δυναμική της πορεία στις αίθουσες συνεχίζουν οι ταινίες Χόμπιτ: Η Ερημιά του Νοσφιστή του Πήτερ Τζάκσον και Μικρά Αγγλία του Παντελή Βούλγαρη. 

Η πρώτη έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, καθώς έχει ήδη κόψει περισσότερα από 310.000 εισιτήρια και αναμένεται να ανακηρυχθεί ως η μεγαλύτερη επιτυχία στο ελληνικό box office για το 2013, ενώ η δεύτερη αποτελεί την εμπορικότερη ελληνική ταινία της χρονιάς, έχοντας ήδη κόψει περισσότερα από 250.000 εισιτήρια σε λιγότερο από έναν μήνα προβολής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Hangover III που θεωρείτο η μεγαλύτερη επιτυχία της χρονιάς, έχει κόψει 217.000 εισιτήρια, ενώ το Gravity έχει ήδη κόψει 215.000.

Τα καλά αυτά νέα έρχονται σε μία χρονιά που η γενικότερη εικόνα του ελληνικού box office είναι πολύ κακή. 

Παρά τις προσφορές και τις μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων, πολλοί εκτιμούν ότι τα εισιτήρια παραμένουν ακριβά και αποφασίζουν να απέχουν από τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Η πτώση στον αριθμό των εισιτηρίων συνεχίστηκε και το 2013 (έχοντας ακολουθήσει πτωτική πορεία και τις προηγούμενες χρονιές), κάνοντας το περιοδικό Variety να αναφερθεί τον Νοέμβριο του 2012 σε «κατάρρευση» του ελληνικού box office.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου