Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Κάνουν comeback στην ''Ελιά'' οι 58...!


Κάνουν comeback στην ''Ελιά'' οι 58...!

Ένα ακόμη  μπρος πίσω  στο θέμα του τρόπου συμμετοχής τους στην «Ελιά» έκαναν χθες το βράδυ οι «58» αποφασίζοντας να πάρουν ενεργά μέρος στην Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Παράταξης στις 8 και 9 Μαρτίου. 
Παράλληλα με ανακοίνωσή τους καλούν τα μέλη των Επιτροπών Πρωτοβουλίας να συμμετάσχουν στην Συνδιάσκεψη αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό τους ρόλο στο παρόν και το μέλλον της Παράταξης, ενώ επισημαίνουν ότι όσοι από τους 58 θέλουν να συμμετάσχουν στο ευρωψηφοδέλτιο θα θέσουν την υποψηφιότητά τους. 
Η νέα απόφαση των 58 όπως συμφωνήθηκε έπειτα από την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Πρωτοβουλίας επί της ουσίας διαφοροποιείται σε δύο σημεία σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη: Αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη θέρμη την Συνδιάσκεψη στην οποία καλεί να πάρουν μέρος οι Επιτροπές Πρωτοβουλίας ανά την χώρα και επιπροσθέτως «παροτρύνει» εμμέσως όσους από τους 58 επιθυμούν να κατέβουν με το ψηφοδέλτιο της «Ελιάς». 
Αποτελεί προϊόν πιέσεων και έντονης κριτικής που ασκήθηκαν τα δύο τελευταία 24ωρα τόσο από τις πολιτικές κινήσεις που στηρίζουν την «Ελιά» όσο και από διάφορες επιτροπές ανά την χώρα που με επιστολές τους ζητούσαν την συνέχιση της συμμετοχής όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο αλλά και σε πολιτικό. 
Στην διάρκεια της χθεσινής μαραθώνιας συνεδρίασης των 58 ασκήθηκε κριτική από πλευράς όσων ενημερώθηκαν δια του Τύπου για την απόφαση αποχής από το ευρωψηφοδέλτιο, ωστόσο δεν υπήρξε ένταση διότι η πλευρά του καθηγητή Γιάννη Βούλγαρη εμφανίστηκε στην συνάντηση «μαλακωμένη» και διατεθειμένη να δώσει εξηγήσεις. 
«Οι 58 συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου παραμένοντας ρεύμα γνώμης χωρίς να μετατρέπονται σε έναν ακόμη πολιτικό οργανισμό ή κίνηση. Θα παραμείνει αυτόνομη και σταθερή δύναμη παρακίνησης για την ενότητα και την αναγέννηση της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης και θα είναι παρούσα στις εξελίξεις και μετά τις ευρωεκλογές» τονίζεται στην ανακοίνωσή τους. 
Μερική αναδίπλωση έκανε  η  πολιτική κίνηση «Μπροστά» η οποία με χθεσινή της ανακοίνωση τονίζει ότι «θα είμαστε παρόντες στην επερχόμενη Συνδιάσκεψη», όμως «δεν θα συμμετέχουμε ως συλλογικότητα στο ψηφοδέλτιο της «Ελιάς» και στην συνδιοργάνωση της Συνδιάσκεψης».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου