Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Χατζημαρκάκης: Ζήτησα να ανακληθεί η υποψηφιότητα των Σκοπίων για την ΕΕ

Χατζημαρκάκης: Ζήτησα να ανακληθεί η 
υποψηφιότητα των Σκοπίων για την ΕΕ
Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, πρόεδρος του κόμματος Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες, που κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές του Μαΐου, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm, 97.8, για την επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, με την οποία ζητά την ανάκληση της υποψηφιότητας των Σκοπίων για την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Χατζημαρκάκης, ως πρόεδρος της μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα Σκόπια, σημείωσε στον Real Fm, ότι έγινε έλεγχος των βημάτων των Σκοπίων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και υπογράμμισε ότι «έχουν προοδεύσει σε τεχνικά σημεία αλλά καθόλου σε πολιτικά».
«Στην Ελλάδα ξέρουμε τις προσβολές που έχουμε δεχθεί ως προς την ιστορική κληρονομιά. Το ίδιο όμως άρχισαν και με την άλλη γειτονική χώρα, τη Βουλγαρία και πρόσφατα άρχισαν να προσβάλλουν και τους Αλβανούς», τόνισε ο κ. Χατζημαρκάκης και εκτίμησε ότι «ως Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξουμε την πολιτική μας».
Αναφορικά με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ότι «η Γερμανία είναι δύναμη που δυστυχώς έχει ένα πρόβλημα, έναν ανώμαλο φόβο για τον πληθωρισμό».
«Αυτό είναι το ζήτημα της εποχής γιατί δεν έχουμε πλέον τον κίνδυνο του πληθωρισμού αλλά του αποπληθωρισμού. Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε τώρα η Κεντρική Τράπεζα να τυπώνει χρήμα, όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ιαπωνία», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου