Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Το διαλύουν στη ΔΗΜΑΡ

Το διαλύουν στη ΔΗΜΑΡ

Άλλος για ΣΥΡΙΖΑ τράβηξε πήγε, άλλος για Ελιά...

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ μετά την εκλογική συντριβή, αλλά και την δήλωση παραίτησης, με αστερίσκο, ωστόσο του προέδρου του κόμματος, Φώτη Κουβέλη. 
Βουλευτές, στελέχη και μέλη σφάζονται στην Αγίου Κωνσταντίνου και στα τηλεοπτικά πάνελ προκειμένου να «τραβήξουν» το κόμμα προς την κατεύθυνση που επιθυμούν. Κάποιοι εκτιμούν ότι πρέπει να στρέψουν το βλέμμα στην ΕΛΙΑ και κάποιοι προς το ΣΥΡΙΖΑ. 
Τέσσερα προβεβλημένα στελέχη, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται ήδη σε θέση μάχης υπέρ της προσχώρησης στον ΣΥΡΙΖΑ και άνοιξαν γραμμή προσέγγισης με τον Αλέξη Τσίπρα.
Αναλυτικά, οι βουλευτές Γιάννης Πανούσης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Γιώργος Κυρίτσης και Ασημίνα Ξηροτύρη εκτιμούν ότι μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υλοποιηθεί η αριστερή κεντροαριστερά.
Αγνωστες είναι οι προθέσεις της Μαρίας Ρεπούση, η οποία, ωστόσο, δεν δείχνει να τάσσεται υπέρ της συνεργασίας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Απέναντί τους βρίσκουν άλλα στελέχη, οκτώ τον αριθμό, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της «μεγάλης κεντροαριστεράς», η οποία θα περιλαμβάνει και την Ελιά και τον πασοκογενή χώρο.
Αντίθετα, οι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Βασίλης Οικονόμου, Νίκος Τσούκαλης, Νίκη Φούντα, Κατερίνα Μάρκου, Θωμάς Ψύρρας, καθώς και ο πρώην εκπρόσωπος τύπου Ανδρέας Παπαδόπουλος πιστεύουν ότι η μονοσήμαντη προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι λάθος και ότι θα πρέπει να οικοδομηθεί μια μεγάλη κεντροαριστερά με την Ελιά, τον ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις πασοκογενείς πολιτικές κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου