Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Τι τρέχει με την Ντόρα..;


Τι τρέχει με την Ντόρα..;

ΠΗΓΗ: newpost.gr
«Τι τρέχει με την Ντόρα;» είναι ένα ερώτημα που κυριαρχεί στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο. Οι συζητήσεις κυριαρχούν για το εάν η Ντόρα Μπακογιάννη έχει «καπαρώσει» ή όχι τη θέση της νέας Επιτρόπου της χώρας στην Ε.Ε. Το παρασκήνιο είναι πλούσιο και ουδείς όμως μπορεί με βεβαιότητα να επιβεβαιώσει ότι έχει «κλειδώσει» η μετακίνησή της από την Αθήνα στις Βρυξέλλες για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Η ίδια συναντήθηκε λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τον ανασχηματισμό με τον Αντ. Σαμαρά στο πατρικό του σπίτι στην οδό Μουρούζη. Εκεί το θέμα ετέθη ακροθιγώς και πολλοί είχαν την αίσθηση ότι υπήρξε συμφωνία και ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε. Αυτό ήταν εξαιρετικά δύσκολο να γίνει για πολλούς λόγους και τότε οι δυο συμφώνησαν ότι θα έπρεπε να τα ξαναπούν.
Οι δυο τους είχαν συμφωνήσει μετά τις εκλογές του Μαΐου του 2012 και την απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη να συμμαχήσει με τη ΝΔ και να επιστρέψει στο κόμμα ως υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ότι θα πήγαινε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως επίτροπος. Αυτή η συμφωνία πάγωσε για πολλούς λόγους με κυριότερο ότι πλέον η κυβέρνηση δεν είναι μονοκομματική και πρέπει να αποφασίσει και το ΠΑΣΟΚ.
 Αυτό το επιχείρημα προτάσσει το Μέγαρο Μαξίμου, διαμηνύοντας ότι δεν αποτελεί επιλογή της ΝΔ. Από τη στιγμή μάλιστα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος υποχώρησε και δέχθηκε να μετακινηθεί ο Γ. Στουρνάρας από τη θέση του υπουργού Οικονομικών στη θέση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, θα έχει λόγο στο θέμα της επιτροπής. 
 Υπ’ αυτή την έννοια το παιχνίδι περιπλέκεται, ενώ μέχρι πριν λίγες ημέρες φαινόταν ότι είχε αρχίσει να ξεκαθαρίζει, αν και στο πρωθυπουργικό περιβάλλον υπάρχουν ισχυρές ενστάσεις για την Ντόρα Μπακογιάννη από τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη που έχει εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό να της «σφραγίσει» το διαβατήριο για τις Βρυξέλλες. 
Η Ντόρα Μπακογιάννη όμως κινείται έντονα και προ ημερών, έκανε επίδειξη δύναμης, παραθέτοντας δείπνο στο σπίτι της, στον ηγέτη του Αζερμπαϊτζάν, Αλίγιεφ, παρουσία ισχυρών οικονομικών παραγόντων, όπως του Βαρδινογιάννη και του Μαρινάκη. Για πολλούς ήταν ένα μήνυμα, καθώς έσπασε το πρωτόκολλο, ενώ η ίδια έχει και τη στήριξη του γερμανικού παράγοντα που έχει διαμηνύσει σχετικά στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η διαρροή όμως προ ημερών ότι ο Ευ. Βενιζέλος είναι το πρόσωπο κλειδί, αφού κατά μια έκφραση, «του χρωστάει ο Σαμαράς και πρέπει να του ανταποδώσει για την Τράπεζα της Ελλάδος», ανάγκασε την Ντόρα Μπακογιάννη να επικοινωνήσει με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.
 Στα μέσα της εβδομάδας, λίγο πριν φθάσει ο Κινέζος Πρωθυπουργός στην Αθήνα, τηλεφώνησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο και κατόπιν τον επισκέφθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών επί της Λεωφ. Βασ. Σοφίας.
Τυπικά, η συνάντηση αφορούσε τη συμμετοχή της Ντόρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης...και ήταν προγραμματισμένη, αλλά η αλήθεια είναι αλλού και σχετίζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι δυο τους λέγεται ότι συζήτησαν εκτενώς το θέμα, αλλά αποφάσεις δεν ελήφθησαν και μέχρι να «κλειδώσει» συνολικά η οικογένεια Μητσοτάκη θα «παίξει τα ρέστα της».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου