Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Τα Τεχνολογικά Πανεπιστήμια είναι διεθνής όρος και όχι πελατειακός


ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Τα Τεχνολογικά Πανεπιστήμια 
είναι διεθνής όρος και όχι πελατειακός

''Βλέπω θετικά τη δυνατότητα χορήγησης Διδακτορικών Διπλωμάτων από τα ΤΕΙ , αφού σας το υποσχέθηκε και ο προκάτοχός μου Κ. Αρβανιτόπουλος'' είπε χθες στους προέδρους των ΤΕΙ ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος,  και ανακοίνωσε ότι για το θέμα θα καλέσει  σε κοινή συνάντηση αντιπροσωπείες προέδρων των ΤΕΙ, Πρυτάνεων και Συμβουλίων Ιδρυμάτων.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Μ ενοχλεί η διάκριση των όρων ανάμεσα στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ από τη στιγμή που τα ιδρύματά σας έχουν ανωτατοποιηθεί. Θέλω να ζυγίσουμε το πρόβλημα δεν είναι η στιγμή να υποσχεθούμε κάτι. Τα Τεχνολογικά Πανεπιστήμια είναι διεθνής όρος και όχι πελατειακός.
ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΤΕΙ: Να δοθεί η δυνατότητα στα ΤΕΙ να κάνουν διδακτορικά
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Η ΑΔΙΠ έχει διαπιστώσει στις αξιολογήσεις ότι τμήματα των ΤΕΙ μπορούν να παράγουν έρευνα;
ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΤΕΙ: Ναι υπάρχουν σχετικές αξιολογήσεις . Μάλιστα ο προκάτοχός σας Κ. Αρβανιτόπουλος μας υποσχέθηκε ότι θα δώσει αυτή τη δυνατότητα στα ΤΕΙ.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αφού το είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος, το λέω κι εγώ. Το ακούω θετικά . Δε σημαίνει όμως ότι πήρα και απόφασης κ. Αρβανιτόπουλος που το είπε;.
ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΤΕΙ: Το είπε εδώ στο υπουργείο σε συνάντηση που είχαμε  μαζί του.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Θα κάνω μια κοινή συνάντηση με εκπροσώπους Πρυτάνεων Πρεοέδρων ΤΕΙ και προέδρων Συμβουλίων Ιδρυμάτων για το θέμα.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Χθες ο Κ. Μητσοτάκης μου έστειλε  μια επιστολή ο οποίος μου υπενθυμίζει ότι για φέτος έχουμε έγκριση για την πρόσληψη 2.000 αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και μόνο 171 για τα ΑΕΙ.
Επίσης με την επιστολή  ο υπουργός Δ.Μ. τονίζει ότι τα ΑΕΙ μπορούν αξιοποιήσουν το σχετικό νόμο για την πρόσληψη Ακαδημαϊκών Υποτρόφων  με ιδίους πόρους , χωρίς να απαιτείται αιτιολογία     σκοπιμότητας και έγκριση ΠΥΣ . Είναι δυνατή η σύμβαση υποτρόφων με τον ΕΛΚΕ
ΠΡΟΕΔΡΟΙ: Δε έχουμε χρήματα στους ΕΛΚΕ
ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Θα εκδώσουμε σχετική εγκύκλιο. Δεν θα κάνετε τίποτα που δεν είναι νόμιμο.
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΣΠΑΙΤΕ Γ. ΧΡΥΣΟΥΛΑΚΗΣ: κε υπουργέ να δώσετε παράταση μέχρι τον Οκτώβριο για την κατάθεση των Οργανισμών των ΤΕΙ
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Εχουμε προθεσμία μέχρι 30-6 να καταθέσετε τους Οργανισμούς των ΑΕΙ. Στείλτε μου τα Σχέδια Οργανισμών  μέχρι αυτή την προθεσμία ακόμα και να δεν έχουν ολοκληρωθεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως πρότυπο  τον Οργανισμό του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Δεν μπορώ να παρακάμψω την προθεσμία.
ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Με τους προέδρους των Συμβουλίων πως τα πάτε;
ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΤΕΙ: Πολύ καλά
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δεν υπάρχουν προβληματικές σχέσεις;
ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΕΙ: Τα πάμε καλά
ΠΗΓΗ: www.esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου