Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Βρετανικός Τύπος: Η Μέρκελ είναι «γυναίκα αράχνη» και ο Γιούνκερ πότης


Βρετανικός Τύπος: Η Μέρκελ είναι «γυναίκα αράχνη» και ο Γιούνκερ πότης
Εξοργισμένοι φαίνεται να είναι οι Βρετανοί με την απόφαση της Μέρκελ να μην στηρίξει τον Κάμερον αλλά τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν.
Η γνωστή βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph σε άρθρο της ρίχνει ανελέητα πυρά στην Γερμανίδα Καγκελάριο επειδή δεν στήριξε την υποψηφιότητα του Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ ο αρθρογράφος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την Μέρκελ «μαύρη χήρα» και γυναίκα αράχνη».
«Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόδωσε τον Βρετανό πρωθυπουργό, παρόλο που και η ίδια είχε τους δικούς της ενδοιασμούς για τον πότη, πρώην κλειδοκράτορα του Λουξεμβούργου, γιατί έβαλε την δική της πολιτική ζώνη ασφαλείας πάνω από την συμμαχία του Βερολίνου με το Λονδίνο ή την πίστη της στο πρόσωπο του Ντέιβιντ Κάμερον», σχολιάζει.
Μάλιστα, τονίζει ότι η ταπεινωτική ήττα του πρωθυπουργού της χώρας θα είναι αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης που έδειξε στη «μαύρη χήρα» της Γερμανίας. Το άρθρο καταλήγει αναφέροντας πως στην Γερμανία έχουν χαρακτηρίσει την Μέρκελ «γυναίκα αράχνη» επειδή εκμεταλλεύεται τους συνεργάτες της και στη συνέχεια τους απομακρύνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου