Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Υποψήφια για την θέση της Ύπατης Αρμοστού της ΕΕ η Ντόρα

ÕÐÏÑÃÉÊÏ ÓÕÌÂÏÕËÉÏ ÌÐÁÊÏÃÉÁÍÍÇ

Υποψήφια για την θέση της Ύπατης Αρμοστού της ΕΕ η Ντόρα


Ο Φαν Ρομπάι φαίνεται να προορίζει την Ντόρα Μπακογιάννη για την θέση της Ύπατης Αρμοστού της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια.
Σε άρθρο του, το Europolitics, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ψάχνει το κατάλληλο πρόσωπο να διαδεχθεί την Κάθριν Άστον και το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη βρίσκεται ανάμεσα στα επικρατέστερα για την θέση. Σημειώνεται μάλιστα ότι στις 17 Ιουλίου οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα καταλήξουν στα πρόσωπα που θα διαδεχτούν τόσο τον Ρομπάι, όσο και την Άστον, ενώ στόχος του Προέδρου της ΕΕ είναι οι επιλογές των προσώπων να γίνουν αυτή τη φορά με ομοφωνία.
Κύριος αντίπαλος της κ. Μπακογιάννη στην άτυπη αυτή μάχη γα φαίνεται πως είναι η Βουλγάρα Επίτροπος Γκεοργκίεβα, ενώ σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα η Ιταλία έριξε στο τραπέζι το όνομα της Ιταλίδας υπουργού Εξωτερικών, Φεντερίκα Μογκερίνι. Παράλληλα για τον επόμενο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ακούγονται έντονα τα ονόματα της Δανής πρωθυπουργού Helle Thorning-Schmidt, του Ολλανδού Mark Rutte, του Ιρλανδού Enda Kenny και του Φινλανδού Jyrki Katainen.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου