Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Πόσα χρήματα ''ζημιά'' θα έχει ένας βουλευτής σε περίπτωση πρόωρων εκλογών

Η κρυφή αλήθεια για όσους βουλευτές δεν ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Με χαρτί στο χέρι υπολογίζουν τη...χασούρα!


Και ενώ στα κομματικά γραφεία -και όχι μόνο- γίνονται εδώ και αρκετό καιρό υπολογισμοί για το αν μπορούν να βρεθούν οι 180 βουλευτές που χρειάζονται προκειμένου η παρούσα Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάποιοι έχουν βγάλει κομπιουτεράκι και κάνουν άλλου είδους προσθαφαιρέσεις. Πρόκειται για -ουκ ολίγους- βουλευτές διαφόρων κομμάτων αλλά και για ανεξάρτητους, οι οποίοι κάθε άλλο παρά γνωρίζουν την προσωπική τους τύχη ύστερα από μια ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Ο υπολογισμός είναι συγκεκριμένος: ο διάδοχος του Κάρολου Παπούλια πρέπει να εκλεγεί το αργότερο μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου του 2015. Σε περίπτωση που η παρούσα Βουλή δεν καταφέρει να τον αναδείξει, τότε το σώμα διαλύεται και πάμε σε εκλογές.
Αυτό θα σημάνει πως όσοι δεν καταφέρουν να επανεκλεγούν θα χάσουν όλη τη βουλευτική αποζημίωση μέχρι τον Ιούνιο του 2016 που λήγει κανονικά η θητεία τους. Με λίγα λόγια, θα απολέσουν μισθούς τουλάχιστον 17 μηνών, που σημαίνει συνολικά 127.500 ευρώ (17x7.500 μικτά-μεσοσταθμικά).
Και, φυσικά, μαζί με τους μισθούς θα χαθούν γι’ αυτούς όλα τα υπόλοιπα προνόμια που συνοδεύουν το βουλευτιλίκι, όπως οι πέντε συνεργάτες, τα πληρωμένα εισιτήρια, το δωρεάν αυτοκίνητο μαζί με τα έξοδα κίνησης και πολλά ακόμα. «Κανένας δεν ακούω να κάνει δημοσίως αυτόν τον υπολογισμό», έλεγε στο «S» εμπειρότατος πολιτικός που συνομιλεί καθημερινά με μεγάλο αριθμό βουλευτών και είναι σε θέση να γνωρίζει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους, ειδικά αυτή την περίοδο. Στοιχημάτιζε, δε, ότι το πιθανότερο σενάριο είναι πως στο τέλος θα βρεθεί η φόρμουλα, ώστε να συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι για τον επόμενο Πρόεδρο. Οψόμεθα…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου