Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

O Mέγας Αλέξανδρος "μπλοκάρει" τα Σκόπια

O Mέγας Αλέξανδρος "μπλοκάρει" τα Σκόπια

Ο τύμβος της Αμφίπολης αλλάζει τα δεδομένα...
Μεγάλες διαστάσεις και εκτός Ελλάδος έχει πάρει η ανακάλυψη της εισόδου του μεγαλοπρεπούς τύμβου στο λόφο Καστά στην Αμφίπολη, προκαλώντας παγκόσμιο ενδιαφέρον. Με την ανασκαφή να είναι σε εξέλιξη κανένας δεν μπορεί να προδικάσει ποιο είναι το περιεχόμενο του τάφου , αν αυτός είναι - όπως όλα δείχνουν- ασύλητος. Το βέβαιο είναι πως ο συγκεκριμένος τύμβος , έχει άμεση σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο, καθώς έχει δημιουργηθεί με εντολή δική του, από τον περίφημο αρχιτέκτονα του Δεινοκράτη. 
Ανεξάρτητα ποιο θα είναι το πόρισμα των αρχαιολόγων, το μνημείο, είναι ήδη πολύ σημαντικό και προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των ευρημάτων που αποδεικνύουν την ελληνική ιστορία της Μακεδονίας. 
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε μήνυμα με την επίσκεψη του στο μνημείο κάνοντας λόγο για σημαντική ανακάλυψη. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού δεν είναι τυχαία. Με αυτό τον τρόπο θέλησε να δείξει και μέσω της δύναμης που έχει η εικόνα τι είναι αυτό που βρέθηκε στην Αμφίπολη, να το κάνει γνωστό και να φτάσει μέχρι και τον Μάθιου Νίμιτς, πριν αυτός στείλει εκ νέου τις προτάσεις του στην Αθήνα. 
Με δύο λόγια, η εντολή που έδωσε 2.300 χρόνια πριν ο Μέγας Αλέξανδρος στον Δεινοκράτη, έφτασε μέχρι τον... Μάθιου Νίμιτς! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου