Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

'Oλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ...


Γιατί και πως το κόμμα του 1% θα κρίνει τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα..?
Ένα κόμμα που στην τελευταία πολιτική εκλογική αναμέτρηση απέσπασε μόλις 1,2%...
Ένα κόμμα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας...
Ένα κόμμα με 10-11 βουλευτές, που μισοί κοιτάνε προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι μισοί προς τον ΣΥΡΙΖΑ...
Ένα κόμμα όμως που όπως όλα δείχνουν θα είναι κινητήριος μοχλός πολιτικών εξελίξεων το επόμενο διάστημα...
Δύο πολιτικούς δρόμους έχει μπροστά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης δεχόμενος πιέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, από κυβέρνηση και αντιπολίτευση για το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας. 
Εάν επιλέξει την κυβέρνηση και συμπλεύσει και πάλι με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τότε θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μεγάλη πιθανότητα να εκλεχθεί, αξίωμα που, φυσικά, δεν τον αφήνει αδιάφορο. Η ΔΗΜΑΡ θα επιστρέψει στα κυβερνητικά πόστα. Και πάνω από όλα ο ίδιος θα μείνει στην ιστορία σαν ο πρώτος αριστερός Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αν όλα του πάνε καλά θα εξασφαλίσει και μια δεύτερη θητεία το 2019. 
Όμως, εν μέσω ακραίων πολιτικών συνθηκών που επικρατούν όλο αυτό το διάστημα μία τέτοια απόφαση δεν είναι καθόλου εύκολη...αφού κάπου εκεί αρχίζουν οι πιέσεις από την πλευρά της Αριστεράς...
Πιέσεις που, σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν, είναι πολύ πιθανό να συνοδεύονται και από δυνατά πολιτικά ανταλλάγματα, όπως, ενδεχομένως τη θέση του  Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμα και μέχρι την ανάδειξή του στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατιάς αλλά ως πρόταση αυτή την φορά του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από πιθανές πρόωρες εκλογές μέσα στον Οκτώβρη - Νοέμβρη.
Eάν επιβεβαιωθούν από τις εξελίξεις τα σενάρια τότε κυριολεκτικά όλοι οι δρόμοι θα οδηγούν στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και τους 10 εναπομείναντες βουλευτές τους..!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου