Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Ραγδαίες εξελίξεις-Εκλογές στις 25 Γενάρη




Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις με το κυβερνητικό στρατόπεδο να περνάει αμέσως στην επίθεση αφού με την ομιλία του ο πρωθυπουργός σήμανε την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.


Χρησιμοποιώντας τη φράση "είμαι εδώ" την όποια επανέλαβε τρεις φορες ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό. Ο κ. Σαμαράς έσπευσε άμεσα να ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών στις 25 Ιανουαρίου-όπως μόνο το Off The Record News σας είχε ενημερώσει- ενώ έδωσε και το στίγμα της προεκλογικής ρητορικής της ΝΔ η οποία θα βασιστεί στο μότο "Αλήθεια - Ευθύνη".

Ο πρωθυπουργός, έστειλε μήνυμα και στη βάση του κόμματός του αφού άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος σε περίπτωση ήττας ενώ υποστήριξε ότι η "νίκη είναι δική μας".

Κυβερνητική πηγή μιλώντας σε δημοσιογράφους έλεγε μετά την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού ότι "τρία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι η ΝΔ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές: Αυξάνεται η εμπιστοσύνη στη ΝΔ, η καταλληλότητα Σαμαρά και η ψαλίδα κλείνει αισθητά στις τελευταίες δημοσκοπήσεις".

Ακόμα, η ίδια πηγή μίλησε "για την αγανάκτηση προς την αντιπολίτευση καθώς η πλειοψηφία του κόσμου δεν θέλει εκλογές" ενώ υποστήριξε ότι στις εκλογές ο κόσμος ψηφίζει για το μέλλον".

Επιτέθηκε μάλιστα και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Ό,τι είπαν καταγγέλθηκε διεθνώς. Να δούμε ποιοί θα φύγουν με ελικόπτερα, μετά τις εκλογές».

Για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας η κυβερνητική πηγή σχολίασε: «Έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Δώσαμε την ευθύνη στους βουλευτές. Οι περισσότεροι ανεξάρτητοι υπερψήφισαν». Και πρόσθεσε: "Δούλεψε η τρομοκρατία".

Τέλος υποστήριξε για τις διαπραγματευσεις με την τρόικα οτι «Αν βγούμε εμείς κλείνουμε on time. Τα έσοδα πάνε καλά. Η επιλογή της επίσπευσης των εκλογών συνδέεται με την παράταση του προγράμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου