Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Απόπειρα δωροδοκίας βουλευτή για να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας




Σάλος έχει ξεσπάσει από το πρωί με την αποκάλυψη του Λάκη Λαζόπουλου στο πρωινό του ΑΝΤ1 ότι κάποιος προσπάθησε να εξαγοράσει τον Παύλο Χαϊκάλη, βουλευτή των ΑΝΕλ προκειμένου εκείνος να δώσει θετική ψήφο για πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Την αρχική καταγγελία Λαζόπουλου μέσα σε λίγα λεπτά επιβεβαίωσε ο ίδιος ο βουλευτής με παρέμβαση στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη:

«Μου έδιναν 700.000 ευρώ μετρητά ως πρώτη δόση και μετά διακανονισμό των δανείων μου στην τράπεζα, αλλά και συμβόλαια με διαφημιστική».

Ο κ. Χαϊκάλης είπε ότι υπάρχει ακουστικό και οπτικό υλικό όπου άτομο του προσφέρει χρήματα 2-3 εκατομμύρια ευρώ για να αλλάξει στάση και να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας. Ερωτηθείς για τον άνθρωπο που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει απάντησε: «Γνωστός δεν είναι με την έννοια της ευρείας αποδοχής από τον κόσμο, να τον ξέρει δηλαδή. Είναι γνωστός στον οικονομικό και πολιτικό κόσμο».

Οπως ήταν αναμενόμενο, οι καταγγελίες Χαϊκάλη μονοπωλούν την πολιτική επικαιρότητα.

Την ώρα που ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμησή του ότι «η καταγγελία Χαϊκάλη είναι σοβαρή υπόθεση», στην κυβέρνηση κάνουν λόγο για «άθλια ιστορία».

Σε κυβερνητική ανακοίνωση επισημαίνεται: «Για λόγους δημοσίου συμφέροντος να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία. Αν δεν υπάρχουν, να κινηθούν όλες οι διαδικασίες εναντίον των δραστών αυτής της άθλιας ιστορίας».

Με αφορμή τις καταγγελίες Χαϊκάλη, η Σοφία Βούλτεψη εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ. «Η βιασύνη με την οποία ο κ. Τσίπρας έσπευσε να υιοθετήσει τις υποτιθέμενες καταγγελίες δείχνει και ποιοι επιλέγουν να κολυμπούν στον βούρκο» τονίζει η κυρία Βούλτεψη και επικαλούμενη λόγους δημοσίου συμφέροντος ζητά να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία. 


πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου