Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

5/2 ανοίγει η νέα Βουλή



Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας. Στις αρχές Φεβρουαρίου θα λάβει χώρα η ορκωμοσία της νέας Βουλής (5 Φεβρουαρίου), ενώ οριστικά στις 13 Φεβρουαρίου (ημέρα Παρασκευή) θα διεξαχθεί η εκλογή του ΠτΔ.
Στις 6 Φεβρουαρίου θα γίνει η εκλογή για τον πρόεδρο της Βουλής (η νέα κυβέρνηση έχει προτείνει την Ζωή Κωνσταντοπούλου).
7-8-9 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις των βουλευτών, ενώ την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου ο Αλέξης Τσίπρας θα μετάσχει στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Με την επιστροφή του στις 13 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Θυμίζουμε ότι στην πρώτη διαδικασία απαιτούνται 180 «ναι» και αν δεν βρεθούν τόσοι βουλευτές, θα επαναληφθεί η διαδικασία 3 μέρες μετά και θα απαιτηθούν 151 «ναι». Το σύνολο των βουλευτών της κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι 162…
Ξεκάθαρο φαβορί είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος (μετά την οριστική άρνηση του Κώστα Καραμανλή) που φαίνεται ότι είναι η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία δεν μπορεί να ψηφίσει «όχι» κανένα στέλεχος και της Νέας Δημοκρατίας. Σε μια τέτοια περίπτωση οι μόνοι που θα ψηφίσουν -λογικά- όχι θα είναι το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και ενδεχομένως το Ποτάμι που έλεγε παλαιότερα ότι δεν θα ψηφίσει κομματικό πρόσωπο γι αυτή τη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου