Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Κλείδωσε για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Αβραμόπουλος - Ψηφίζει και η ΝΔ..;


Και το όνομα αυτού Δημήτρης Αβραμόπουλος. Η ανάδειξη του εως τώρα επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα είναι τελικά η κίνηση που όπως δείχουν τα πράγματα θα σηματοδοτήσει την κίνηση του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα να πετύχει την εθνική συνεννόηση.
Ο κ. Αβραμόπουλος είναι ο άνθρωπος στον οποίο συμφώνησε ο πρωθυπουργός και ο υπουργός εθνικής άμυνας από την πρώτη στιγμή της επίτευξης της κυβερνητικής τους συνεργασίας. Και τούτο αν και ο Α. Τσίπρας θα ήθελε πολύ στη θέση αυτή τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.
Οι εσωκομματικές όμως ζυμώσεις μετά από την ευρεία και οδυνηρή ήττα της Ν. Δ μάλλον αδυνατίζουν αυτό το ενδεχόμενο. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες των τελευταίων ωρών η μετακίνηση του Δ. Αβραμόπουλου στην Ηρώδου του Αττικού φέρνει ως πρώτο φαβορί για την ανάληψη καθηκόντων επιτρόπου, με άλλο όμως χαρτοφυλάκιο ευθύνης και όχι αυτό της μετανάστευσης, τον Γιάννη Μηλιό.
Αναμένεται δε πως η θετική στάση στην οποία ωθήθηκε ο Α. Σαμαράς απέναντι στην υποψηφιότητα του Δ. Αβραμόπουλου, από πλήθος τοποθετήσεων βουλευτών και στελεχών θα επικυρωθεί και στην συνάντηση του Κ. Καραμανλή με την Ν. Μπακογιάννη που θα γίνει αύριο στο γραφείο του πρώτου στην Παναγή Κυριακού.
Τις επόμενες ώρες ή το αργότερο λίγες ημέρες κάποιοι λένε ότι αναμένεται δήλωση απόσυρσης από την προεδρική υποψηφιότητα του υποψηφίου ΠτΔ   Σ. Δήμα που είχε στηρίξει πριν από τις εκλογές ο Α. Σαμαράς. Μια τέτοια κίνηση από την πλευρά του κορυφαίου Κορίνθιου πολιτικού θα απεμπλέξει από την δύσκολη θέση τόσο τον πρόεδρο όσο και τα στελέχη της Ν. Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου