Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

"Πληρώνουμε τα χρέη αύριο εάν"




Μια σημαντική συνάντηση είχαν το πρωί η υπεύθυνη επί των οικονομικών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μαρία Γκοντσάρεβα και ο Μάκης Γκαγκάτσης με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα.
Τα δύο στελέχη του Δικεφάλου ζήτησαν διευκρινίσεις για το νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση την επόμενη εβδομάδα, σχετικά με το κάτα πόσο ο ΠΑΟΚ μπορεί να ενταχθεί σε αυτή τη ρύθμιση και να κλείσει μια και καλή το ζήτημα των οφειλών του προς το Δημόσιο.

Παρόλο που πολλά σχετικά με τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου θα ξεκαθαρίσουν μετά το σημερινό Eurogroup, από τους ανθρώπους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έγινε σαφές στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών ότι εάν ψηφιστεί, τελικά, ο νόμος δίνοντας την δυνατότητα στις εταιρείες να πληρώσουν όλο το αρχικό κεφάλαιο χωρίς καθόλου προσαυξήσεις, τότε την επόμενη μέρα κιόλας το πρωί ο ΠΑΟΚ θα καταβάλλει όλο το ποσό που οφείλει.

Από την πλευρά του Υπουργού δόθηκαν κάποιες διευκρινίσεις, ενώ έδειξε θετικός στο ενδεχόμενο να λάβει υπ' όψιν τους στις συζητήσεις που θα γίνουν και προτάσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προκειμένου να "τρέξουν" πιο γρήγορα οι εξελίξεις.

Κομβικό σημείο, ωστόσο, για να έχει θετική έκβαση η υπόθεση, είναι αν η αποπληρωμή των χρεών θα αφορά το 100% του αρχικού χρέους χωρίς προσαυξήσεις (δηλαδή 10 εκ. ευρώ για τον ΠΑΟΚ) ή αν θα αφορά την αποπληρωμή εφάπαξ του 50% της αρχικής οφειλής και 50% των προσαυξήσεων (δηλαδή περίπου 15 εκ. ευρώ για τον ΠΑΟΚ).

Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική απόφαση για καταβολή του 100% του αρχικού κεφαλαίου χωρίς καθόλου προσαυξήσεις, τότε από τον ΠΑΟΚ θα είναι οι πρώτοι που θα κάνουν χρήση αυτής της ρύθμισης.


πηγή: www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου