Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Θεοδωράκης: "Ούτε στη Β.Κορέα δεν γίνονται τέτοιες αλλαγές στην Παιδεία"




Σειρά συναντήσεων με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και επικεφαλής και στελέχη των κοινοβουλευτικών κομμάτων της χώρας, είχε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Λευκωσία.


Η σημερινή συνάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ενώ χθες ο κ. Θεοδωράκης είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’.

Μετά τη συνάντηση ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε: «Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η συνάντηση και η συζήτηση που κάναμε για το παρελθόν και κυρίως για αυτά που είπαμε για το μέλλον που πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε τόσο στην Ελλάδα, τόσο στην Κύπρο και θα έλεγα στην Ευρώπη ολόκληρη».

Το απόγευμα της χθεσινής ημέρας, ο Σταύρος Θεοδωράκης επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου συναντήθηκε με τον Πρύτανη Κωνσταντίνο Χριστοφίδη, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους φοιτητές, να απαντήσει στα ερωτήματά τους και να τοποθετηθεί σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Ερωτηθείς από φοιτητές για τον κίνδυνο ρήξης με τους εταίρους, ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε το φόβο του, ότι «κάποιοι στην κυβέρνηση προτιμούν να είναι πρώτοι στο χωριό, παρά δεύτεροι στην πόλη, στο χωριό μιας χρεοκοπημένης χώρας και όχι στην πόλη μιας χώρας Ευρωπαϊκής».

Σχολιάζοντας τις αλλαγές στην παιδεία, ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε ότι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι «τραγικές» και ότι «προσπαθεί να κάνει αυτά που ίσως μόνο στη Βόρεια Κορέα γίνονται».

Συγκρίνοντας την Ελλάδα με την Πορτογαλία, ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι στην Αθήνα υπήρχαν 2-3 κινητοποιήσεις την ημέρα, ενώ στη Λισαβόνα 2-3 σε 2 χρόνια. «Οι χώρες δεν ξεπερνούν τις κρίσεις αν δεν υπάρχουν μεγάλες κοινωνικές συμφωνίες», συμπλήρωσε.

Κλείνοντας, σχολίασε πως η δημιουργική ασάφεια της κυβέρνησης έχει εξαπλωθεί σε όλους τους τομείς, ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μεγάλο αδιέξοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου