Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Πανούσης: Είπα στον Τσίπρα να με διώξει αν δημιουργώ πρόβλημα - Με ''πυροβολούν'' 20χρονα που δεν έχουν κάνει τίποτα στη ζωή τους

panousis1--2-thumb-large

Η κ. Nάντια Βαλαβάνη μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο MEGA ζήτησε άρση του τηλεφωνικού της απορρήττου και εμφανίστηκε σίγουρη ότι «με ακούνε βαλιτσάκια από τότε που έγινα υπουργός» ενώ πέταξε και τη «βόμβα» ότι λείπουν «βαλιτσάκια» με σούπερ-κοριούς της ΕΥΠ όταν έγινε η καταμέτρηση κατά την ανάληψη των καθηκόντων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όταν, βέβαια, ρωτήθηκε για την απουσία του εξοπλισμού αυτού είπε ότι το άκουσε ως στέλεχος της κυβέρνησης χωρίς να μπορεί να προσθέσει τίποτα περισσότερο.

Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Γιάννη Πανούση και του διοικητή της ΕΥΠ κ. Γιάννη Ρουμπάτη που εκφράστηκε με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Σε αυτή αφού «καρφώνουν» την Νάντια Βαλαβάνη ότι ως υπουργός «όφειλε να γνωρίζει ότι κανείς από το επίσημο Κράτος δεν παρακολουθεί Έλληνες πολιτικούς ή πολίτες για μη-τρομοκρατικές ή εγκληματικές δραστηριότητες» ξεκαθαρίζουν εμφατικά ότι τόσο ο αναπληρωτής υπουργός όσο και ο διοικητής της ΕΥΠ «ενεργούν με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους και δεν αναμιγνύονται σε πολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων».


Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργου Προστασίας του Πολίτη:

Η κυρία Βαλαβάνη, ως Υπουργός, όφειλε να γνωρίζει ότι κανείς από το επίσημο Κράτος δεν παρακολουθεί Έλληνες πολιτικούς ή πολίτες για μη-τρομοκρατικές ή εγκληματικές δραστηριότητες. Όφειλε επίσης να γνωρίζει ότι τόσο ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όσο και ο Διοικητής της Ε.Υ.Π. ενεργούν με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους και δεν αναμιγνύονται σε πολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων.

Εάν παρά ταύτα και στο πλαίσιο οποιασδήποτε υπερασπιστικής γραμμής η κυρία Βαλαβάνη έχει στοιχεία υποκλοπής τηλεφωνικών της συνομιλιών ως Υπουργού συνιστάται να απευθυνθεί στις αρμόδιες Ανεξάρτητες Αρχές (Ε.Ε.Τ.Τ., Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών κλπ.) προκειμένου να εξετασθούν οι καταγγελίες της.

Στη συνέχεια ο κ. Πανούσης, μιλώντας στον Alpha 98,9, είπε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τον αντικαταστήσει ώστε στη θέση του να έρθει κάποιος καλύτερος.

«Ζήτησα απ” τον πρωθυπουργό να φύγω, δεν θέλω να του δημιουργώ προβλήματα, με μεγάλη χαρά να έρθει ένας καλύτερος», είπε ο κ. Πανούσης και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός δεν τον άλλαξε γιατί θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει.

Στη συνέχεια πρόσθεσε «να σε πυροβολούν άνθρωποι που είναι 19 και 20 χρονών, άνθρωποι που δεν έχουν κάνει τίποτα ποτέ στη ζωή τους και έκαναν δυο καταλήψεις και τρεις πορείες και κάτι τρέχει στα γύφτικα, έναν άνθρωπο που έχει κάνει πορεία στη ζωή του μέσα στα γράμματα, δεν έχει νόημα. Έχω προσπαθήσει να κάνω διάλογο αλλά δεν τα έχω καταφέρει. Το κίνημα των νέων υπερβάλλει, κι εγώ το έχω κάνει σαν νέος. Όμως υπάρχουν και νόμοι, δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει».

«Θα χαρώ να δω το μοντέλο της αριστερής αστυνόμευσης, εγώ κάποια στιγμή δεν θα είμαι πια στην κυβέρνηση, δεν είμαι κομματικός», τόνισε.

«Η αστυνομία στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου δεν προκάλεσε. Αυτά που είπαν ότι κυνηγήσαμε πολιτικές νεολαίες, δεν υπάρχουν. Αν έχει γίνει κάτι, θα γίνει ΕΔΕ όπως και διενεργείται ήδη. Είπα, όποιος πολίτης χτυπήθηκε ή βασανίστηκε, να έρθει σε μένα προσωπικά να το καταγγείλει. Δεν είμαι υπηρεσιακός εγώ. Δεν μπορώ να τα ξέρω όλα για όσα γίνονται στην επαρχία ας πούμε. Από την άλλη, συνελήφθησαν άνθρωποι και παραπέμπονται στη δικαιοσύνη. Τι ακριβώς θέλουν, να πιάνουμε μπαχαλάκηδες και με ένα τηλεφώνημα να τους αφήνουμε»; σημείωσε ο κ. Πανούσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου