Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Τα προαπαιτούμενα πέρασαν, το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει

Ο Τσίπρας, η κυβέρνηση, η Κωνσταντοπούλου και η συμφωνία

Με 230 ψήφους υπέρ η Βουλή ψήφισε το νομοσχέδιο με την δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων μέτρων της συμφωνίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει μεγάλες απώλειες.

Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ. Καταψήφισαν ΧΑ και ΚΚΕ.

Ειδικότερα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ανά άρθρο έχει ως εξής:


Για το άρθρο 1 (Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας): 225 ναι, 63 όχι, 10 παρών
Για το άρθρο 2 (Τράπεζες): 231 ναι, 60 όχι, 7 παρών.
Τα βλέμματα στον ΣΥΡΙΖΑ

Όχι ψήφισαν 63 βουλευτές, εκ των οποίων οι 31 του ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο και πέντε δήλωσαν παρών επιβεβαιώνοντας το ρήγμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

Στις 15 Ιουλίου σημειώθηκαν 32 «όχι», 6 «παρών» και μία απουσία, ενώ σήμερα 31 «όχι» και 5 «παρών».

Τώρα η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί στη διαπραγματευτική προσπάθεια για να ολοκληρωθεί η συμφωνία, δήλωσε μετά την ψηφοφορία η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα σταθεί τώρα έντονα σε νομοθετικές πρωτοβουλίες για την πάταξη της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την αναθέρμανση της οικονομίας.
Όσον αφορά τους διαφωνούντες η κυρία Γεροβασίλη ανέφερε πως θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, οι συλλογικές διαδικασίες στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος.

«Δυστυχώς το ρήγμα επιβεβαιώθηκε. Πρώτα θα ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις και μετά θα προχωρήσουμε σε συλλογικές διαδικασίες» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

«Όλα μια χαρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος με τις διαφορετικότητες του» δήλωσε μετά την ψηφοφορία ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Οι διαφορές είναι δύναμη δεν είναι η αχίλλειος πτέρνα μας, ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου