Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο...



Το παιχνίδι περιλαμβάνει 2-3 δολοφόνους, έναν Πληροφοριοδότη, μια ''Εταίρα'', έναν Αφηγητή, και όσα Θύματα (Πολίτες) θέλει η παρέα...

Βασικοί Ρόλοι

Δολοφόνοι: 1-2 δολοφόνοι θα είναι κρυφοί και ο άλλος φανερός. Ο φανερός δολοφόνος θα αναγνωριστεί μόνο από το Πληροφοριοδότη και συνολικά οι 2-3 από την ''Εταίρα''.

Πληροφοριοδότης ή Αστυνόμος ή Τσιράκι: Ο ρόλος του είναι να δει ποιος είναι ο φανερός δολοφόνος, να κατευθύνει με τρόπο τα  θύματα να τον βρουν, χωρίς όμως να φανεί ότι αυτός είναι ο Πληροφοριοδότης και ξέρει τον δολοφόνο.

Θύματα ή Πολίτες: Προσπαθούν να ανακαλύψουν τους δολοφόνους και να τους βγάλουν από το παιχνίδι.

''Εταίρα'': Ο ρόλος της είναι να δει και τους 2-3 δολοφόνους και κατευθύνει με τρόπο τα  θύματα σε λάθος κατεύθυνση, χωρίς όμως να φανεί ότι αυτός είναι η ''Εταίρα'' και ξέρει τους δολοφόνους. Λειτουργεί υπέρ των δολοφόνων.

Αφηγητής-''Μάνα'': Ο ρόλος του είναι να αφηγείται την ιστορία και να λέει κάθε φορά ποιος πεθαίνει από τους δολοφόνους. Λειτουργεί σαν θύμα-πολίτης.

Extra Ρόλοι

Νοσοκόμα ή Γιατρός


Κάθε νύχτα μπορεί να ενημερώνει το προηγούμενο θύμα για ΕΝΑ ατόμο (εκτός από τον ίδιο/ίδια) το οποίο θέλει να σώσει σε περίπτωση δολοφονίας.



Κυνηγός

Μπορεί να σκοτώσει ένα άτομο, να το ''πάρει μαζί του'' κατά την διάρκεια της μέρας, όταν και μόνο όταν, επιλεχθεί σαν θύμα ψηφοφορίας. Ο ρόλος του είναι κρυφός και τον ανακοινώνει όταν πεθάνει.

Δήμαρχος

Σε περίπτωση ισοψηφίας η ψήφος του μετράει διπλή. Κανένα χαρακτηριστικό δεν είναι γνωστό στο δημόσιο, ακόμα και ο Δήμαρχος. Εάν χρειαστεί να μετρήσει η ψήφος του "διπλή" σε μια ισοψηφία, απλώς θα ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα της τάδε ψηφοφορίας.







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου