Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

«Λουκέτο» σε δέκα Γραφεία Τύπου της Ελλάδας στο εξωτερικό

Την 1η Αυγούστου κλείνει το γραφείο Τύπου στο Ελσίνκι - Η λειτουργία στα γραφεία Τύπου σε Σίδνεϊ, Οτάβα, Σαγκάη, Χάγη, Βαρσοβία, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Δουβλίνο, Κοπεγχάγη αναστέλλεται από την 1η Οκτωβρίου του 2015, με σκοπό να μειωθούν οι δαπάνες του Δημοσίου...

Την απόφαση να αναστείλει την λειτουργία δέκα γραφείων Τύπου στο εξωτερικό έλαβε η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι ο εξορθολογισμός των δαπανών του Δημοσίου.

Η απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 17 Ιουλίου.

Από την 1η Αυγούστου μπαίνει λουκέτο στο γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της ελληνικής πρεσβείας στο Ελσίνκι.

Από την 1η Οκτωβρίου 2015 κλείνουν ακόμη εννέα γραφεία Τύπου σε ισάριθμες πόλεις του εξωτερικού και συγκεκριμένα:

1. Βαρσοβίας
2. Βουδαπέστης
3. Βουκουρεστίου
4. Δουβλίνου
5. Κοπεγχάγης
6. Οτάβας
7. Σαγκάης
8. Σίδνεϊ
9. Χάγης

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, η αναστολή λειτουργίας των γραφείων Τύπου είναι μέρος των ενεργειών που απαιτούνται για τη δημοσιονομική εξυγίανση και τον εξορθολογισμό των δαπανών του δημοσίου και λαμβάνουν υπόψη τις υπηρεσιακές ανάγκες, καθώς και τις νέες τεχνολογικές και διοικητικές εξελίξεις.

Το κλείσιμο συγκεκριμένων γραφείων Τύπου, όπως για παράδειγμα αυτού στο Σύδνεϋ, προκαλεί αντιδράσεις μελών της ομογένειας. Προβληματική εκτιμάται ότι είναι και η κατάργηση γραφείου Τύπου στη Σαγκάη, μια πόλη που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα παγκοσμίως. 





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου