Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Μια "ονειρεμένη" Δήμαρχος


Πριν από λίγο χρονικό διάστημα η Βαρκελώνη εξέλεξε καινούριο Δήμαρχο. Είναι η πρώτη  γυναίκα δήμαρχος στη Βαρκελώνη.


Ο λόγος για την Άντα Κολάου η οποία ξεχώρισε μέσα από τα κινήματα των πολιτών. Δεν θα μπορούσε να κάνει αλλαγές. Και αυτές είναι εντυπωσιακές. 
Η πρώτη αλλαγή είναι κάτι που δεν θα γίνει ποτέ στη χώρα μας. Η νέα δήμαρχος τη Βαρκελώνης αποφάσισε την περικοπή του μισθού της κατά 27% και θα λαμβάνει περίπου 80.000 ευρώ σε αντίθεση με τον προκάτοχο της που έπαιρνε 109.000 ευρώ. 

Η αρχική πρότασή της ήταν να παίρνει 43.000 ευρώ το χρόνο όμως δεν της το επέτρεψαν οι «θεσμοί» και έτσι αποφάσισε τη διαφορά να την δώσει σε κοινωνικά εγχειρήματα της πόλης τα οποία όμως δεν έχει ανακοινώσει ακόμη. 

Η Άντα Κολάου δεν έμεινε μόνο σε αυτήν την αλλαγή. Αποφάσισε τη δωρεάν μετακίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης για όσους είναι κάτω των 16 ετών, τη μετατροπή των άδειων σπιτιών σε κοινωνικές κατοικίες, τη μείωση της τιμής του νερού, του ηλεκτρικού, και του φυσικού αερίου.

Η νέα δήμαρχος έχει αρνηθεί μια σειρά από προνόμια όπως αυτό του σοφέρ, ενώ οι συμπολίτες της την συναντούν τα πρωινά στο μετρό. Ήδη άρχισε να ασχολείται με τον τουρισμό με την πρώτη της κίνηση να έχει να κάνει με την αναστολή των αδειών του τουριστικών καταλυμάτων για ένα χρόνο και έχει αποφασίσει βαθύτατη ανάλυση επί του θέματος. Ο τουρισμός είναι ένα από τα θέμα που απασχολούν την Βαρκελώνη και θέλει να λύσει η νέα δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου