Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Κυριάκος, Τζίτζι, Μεϊμάρ...ποιος θα είναι ο 4ος;




Νέους όρους στην εκλογική μάχη για την Προεδρία της ΝΔ θέτει η υποψηφιότητα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, που ανακοινώθηκε χθες αργά το βράδυ, λίγες ώρες από συνάντηση που είχε ο κ. Αποστολος Τζιτζικώστας με τον πρ. Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή.


Η επιλογή του κ. Απόστολου Τζιτζικώστα να κατέβει στην εκλογική κούρσα αλλάζει τις μέχρι σήμερα γαλάζιες ισορροπίες καθώς ο κ. Τζιτζικώστας, με την πρόκληση της υποψηφιότητάς του επενδύει στην προβολή του μηνύματος της ανανέωσης και της υπέρβασης της ιεραρχίας στο κόμμα. Επίσης θα μετρήσει τις δυνάμεις του.

Από τους υπόλοιπους κυρίους και κυρίες, μόνο ένας έχει ξεκαθαρίσει τις κινήσεις του εδω και μέρες, ο κ. Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος σε συνέντευξή του και δηλώσεις δεσμεύεται να αλλάξει τα πάντα μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτός από το όνομα της Νέας Δημοκρατίας.

Κρίσιμη είναι η τελική απόφαση του κ. Ε. Μεϊμαράκη, ο οποίος είχε τις προηγούμενες ώρες συνεχείς επαφές με κορυφαία στελέχη του κόμματος, μεταξύ των οποίων και τον κ. Κ. Καραμανλή. Ο κ. Μεϊμαράκης φέρεται να δέχεται πιέσεις για να είναι υποψήφιος και μοιάζει πλέον να είναι έτοιμος να το ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ώρες. 

Εφόσον ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, κάτι που αν γίνει θα γίνει τις επόμενες ώρες, ο κ. Μεϊμαράκης προβάλει ως ισχυρό φαβορί καθώς θα έχει και την ισχυρή στήριξη σχεδόν του συνόλου του καραμανλικού συστήματος αλλά και κορυφαίων στελεχών όπως η κ. Ντόρα Μπακογιάννη ενώ θα δώσει τη μάχη ως εν ενεργεία Πρόεδρος του κόμματος κάτι που εχει μια ιδιαίτερη σημασια.

Ως προς τις υπόλοιπες υποψηφιότητες, δεν φαίνεται να χωρούν πάνω από μία ή δύο ακόμη επιλογές. Ο ένας υποψήφιος, λογικά, θα είναι ο κ. Μ. Βορίδης –και εναλλακτικά αλλά όχι πιθανά ο κ. Αδ. Γεωργιάδης– και η δεύτερη, για την οποία γίνετε προετοιμασία, ο κ. Β. Κικίλιας.

ΥΓ: Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις και οι κινήσεις από την κ. Ο. Κεφαλογιαννη και τον κ. Κ. Μπακογιαννη...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου