Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Μετ’ εμποδίων η κούρσα της διαδοχής στη ΝΔ


Μετ’ εμποδίων η κούρσα της διαδοχής στη ΝΔ - Κεντρική Εικόνα


ΠΗΓΗ: Τα Παραπολιτικά

Κορυφώνονται οι διεργασίες στη Νέα Δημοκρατία με τους υποψηφίους να «τρέχουν» ή να ετοιμάζονται να «τρέξουν» στην κούρσα της διαδοχής, που μετατρέπεται σε αγώνα μετ’ εμποδίων. Μαζί με τις διεργασίες ωστόσο, κορυφώνονται και οι κόντρες με τα στρατόπεδα να γίνονται ολοένα και πιο πολλά και οι αντιπαραθέσεις να ξεφεύγουν από τα όρια των συζητήσεων και να μετατρέπονται σε τακτική επίθεσης.

Η κάθοδος του Απόστολου Τζιτζικώστα φαίνεται ότι άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για το στρατόπεδο των καραμανλικών. Οι πληροφορίες που ήθελαν τον Κώστα Καραμανλή να συμβουλεύει τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να μην «τρέξει» στην συγκεκριμένη «κούρσα» και μάλιστα ο πρώην Πρωθυπουργός εμφανίζονταν να δίνει γραμμή προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη,  βρέθηκαν απέναντι στις πληροφορίες που μέχρι χθες ήθελαν τον Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή, να στηρίζει την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο βουλευτής Σερρών κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις και διέψευσε το παραπάνω σενάριο.

Την ίδια ώρα εξακολουθεί να υπάρχει ρήγμα στην οικογένεια Μητσοτάκη με την Ντόρα Μπακογιάννη να μην κρύβει πια την στήριξη της στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, έχοντας απέναντί της τον αδελφό της, Κυριάκο Μητσοτάκη. Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δυσκολεύεται να συγκεντρώσει τις υπογραφές που απαιτούνται, ωστόσο δηλώνει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Νερό στο μύλο των αντιδράσεων έριξε και η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη. Οι πληροφορίες εμφανίζουν τον Μάκη Βορίδη, όχι μόνο να διατηρεί αποστάσεις από την συγκεκριμένη υποψηφιότητα, αλλά εκφράζει και την σκέψη να μην υπογράψει την συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Με την κίνησή του αυτή ο Μάκης Βορίδης, που εμφανίζονταν ως ένα από τα φαβορί για την διεκδίκηση της ηγεσίας της ΝΔ, χωρίς ο ίδιος ποτέ να ανοίξει τα χαρτιά του, «σπάει» οριστικά το δίδυμο Βορίδης-Άδωνις, ο οποίοι και εκπροσωπούσαν το χώρο της δεξιάς προερχόμενοι αμφότεροι από το ΛΑΟΣ.

Να σημειωθεί ότι και στο στρατόπεδο του Μεϊμαράκη επικράτησε ένταση, καθώς ζήτησε εξηγήσεις από τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, αφού φούντωναν οι φήμες ότι ο Γραμματέας της ΝΔ στηρίζει τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Μεϊμαράκης και Παπαμιμίκος είχαν τηλεφωνική επικοινωνία σε έντονο κλίμα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το parapolitika.gr.

Αντικείμενο της μεταξύ τους συνομιλίας ήταν οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν περί στήριξης συνεργατών του κ. Παπαμιμίκου στην υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα. «Ως γραμματέας του κόμματος και ως πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για τις εσωκομματικές εκλογές δεν πρέπει να πάρεις θέση υπέρ κάποιου», φέρεται να του είπε ο κ. Μεϊμαράκης, με τον γραμματέα του κόμματος να διαβεβαιώνει τον υπηρεσιακό επικεφαλής της κεντροδεξιάς παράταξης για την ουδέτερη στάση του απέναντι στους διεκδικητές της αρχηγίας της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου