Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Στην Μαδρίτη θα χυθεί ''γαλάζιο'' αίμα...







Με δόσεις θα φτάσουν στην Ισπανική πρωτεύουσα για το εκλογικό συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος οι 4 υποψήφιοι της ΝΔ μέσα σε ένα απόλυτα συγκρουσιακό κλίμα που πλέον ακουμπά και μια παραδοσιακή βεντέτα: 

Ντόρα Μπακογιάννη και Αντ. Σαμαράς - αμφότεροι θα παραβρεθούν στη σύνοδο του ΕΛΚ - μπήκαν ξανά στα χαρακώματα με αφορμή αυτή τη φορά την απόσυρση της πρώην υπουργού από την κούρσα διεκδίκησης μιας εκ των θέσεων των αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
 
Το παρασκήνιο της απόσυρσης

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr, είχε εδώ και καιρό ενημερώσει τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Β. Μεϊμαράκη για το ενδιαφέρον της να διεκδικήσει μια από τις θέσεις των αντιπροέδρων του ΕΛΚ. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν εμφανίστηκε αρνητικός και όπως λένε άνθρωποι που βρίσκονται κοντά του - μίλησε ακόμη και με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού της Κύπρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου που επίσης είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη θέση -προκειμένου να κάνει πίσω για να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα της κ. Ντ. Μπακογιάννη. 

Η πρώην υπουργός σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είχε μιλήσει με σειρά στελεχών της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς κυρίως από το Βερολίνο και είχε εξασφαλίσει - όπως η ίδια επιμένει - στήριξη στην κούρσα της υποψηφιότητας.

Αίφνης το Βερολίνο έκανε στροφή με «αστερίσκους» για την Ντόρα Μπακογιάννη και για τα εσωκομματικά της ΝΔ. 

«Στήριξη στην Μπακογιάννη σημαίνει στήριξη στον Κυριάκο». Η άποψη αυτή άρχισε να καλλιεργείται στους κόλπους του ΕΛΚ κάτι που οδήγησε την κ. Μπακογιάννη - έπειτα και από κάποια συγκεκριμένα τηλέφωνα - να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο κ. Σαμαράς «έκανε το θαύμα του». 

«Δεν θα τον ακολουθήσω σε αυτόν τον κατήφορο, το θέμα είναι εθνικής σημασίας και δεν θα πω περισσότερα» έλεγε η κ. Μπακογιάννη χθες το βράδυ δείχνοντας τον κ. Σαμαρά. 

«Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια της ψηλά» ήταν η απάντηση συνεργατών του κ. Σαμαρά οι οποίοι υποστήριζαν πως η κ. Ντόρα Μπακογιάννη βλέποντας ότι χάνει την κούρσα της εκλογής μπροστά σε ισχυρές υποψηφιότητες, έπρεπε να ρίξει το βάρος της αποτυχίας σε κάποιον άλλον. 

Με ή χωρίς εσωτερικό δάκτυλο, Ελλάδα και Κύπρος έμειναν χωρίς υποψηφιότητα σε μια από τις πιο νευραλγικές θέσεις του ΕΛΚ. Οι ψυχραιμότεροι της ΝΔ επιμένουν ότι «η Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα δεν θα μπορούσε να έχει εκπροσώπηση στους ευρωπαίους κεντροδεξιούς»... 

''Γαλάζια'' απόβαση στην Ισπανία

Ο κ. Μεϊμαράκης αναχωρεί σήμερα για Μαδρίτη έχοντας το μυαλό του στην Αθήνα και στον κ. Αν. Παπαμιμίκο. Οι προσφορές για τις εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον ώστε να τρέξουν τις εσωκομματικές εκλογές δεν άνοιξαν χθες όπως είχε συμφωνηθεί - καθώς ο γραμματέας της ΝΔ υποφέρει από ίωση - κάτι που ουδόλως καθησυχάζει τον κ. Μεϊμαράκη. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει διαμηνύσει πως δεν θα δεχθεί να ανοιχτεί κανένας φάκελος πριν επιστρέψει από την ισπανική πρωτεύουσα την Παρασκευή από τη στιγμή που έχει ήδη διατυπώσει τη βαριά κατηγορία πως κάποιοι εντός του κόμματος προσπάθησαν να σπρώξουν συγκεκριμένη εταιρεία. 

Άδ. Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας, αναχωρούν για τη Μαδρίτη την Τετάρτη, πιθανότατα με διαφορετικές πτήσεις, ενώ ο Κ. Μητσοτάκης θα φτάσει στην Ισπανική πρωτεύουσα την Πέμπτη. 

Η «γαλάζια» αποστολή μοιάζει περίπου ως... απόβαση στην Ισπανία καθώς εκτός από τους «4» - που θα πάρουν μαζί και τους συνεργάτες τους - μια ντουζίνα από ευρωβουλευτές και στελέχη θα απογειωθούν με τελικό προορισμό την Ισπανική πρωτεύουσα. 

Το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τη ΝΔ 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, θα συμμετάσχει στο εκλογικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που γίνεται την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στη Μαδρίτη. 

Την ελληνική αντιπροσωπεία απαρτίζουν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Έλληνας Επίτροπος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, οι βουλευτές κα Ντόρα Μπακογιάννη, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος και κ. Νότης Μηταράκης, οι Ευρωβουλευτές κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, κα Μαρία Σπυράκη, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, κ. Γιώργος Κύρτσος και κ. Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Σάκης Ιωαννίδης, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων κ. Γιάννης Σμυρλής, ο Συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας και της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο πρώην υπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο πρώην Ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Μαυρομάτης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Πατούλης, ο πολιτικός Σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Θόδωρος Αμπατζόγλου και η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κα Πηνελόπη Γαβρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου