Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Την Ντόρα προτείνει η ΝΔ για αντιπρόεδρο του ΕΛΚ


Το παρασκήνιο και οι επαφές...

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης, koolnews.gr


Την Ντόρα Μπακογιάννη θα προτείνει για τη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο επερχόμενο συνέδριο του ΕΛΚ στη Μαδρίτη που θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου.
Πιο συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται το KoolNews.gr, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει συμφωνήσει με την κυρία Μπακογιάννη για το εν λόγω ζήτημα, ενώ ενήμεροι είναι και οι άλλοι τρεις διεκδικητές της γαλάζιας ηγεσίας, χωρίς να προβάλλουν αντιρρήσεις. Τούτου δοθέντος, ήδη ο κύριος Μεϊμαράκης έχει προβεί στις πρώτες επαφές, προκειμένου η Ελλάδα να αποκτήσει ξανά θέση στο δεκαεξαμελές προεδρείο του ΕΛΚ μετά την περίοδο 1999-2002, όταν ο Κώστας Καραμανλής είχε καταλάβει τότε μια θέση εκεί.
Η ηγεσία της ΝΔ έχει ανοίξει έναν διμέτωπο δίαυλο επικοινωνίας, τόσο με τις Βρυξέλλες, όσο και με άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, προκειμένου να διαμορφωθούν εκείνες οι συμμαχίες που θα επιτρέψουν στην κυρία Μπακογιάννη να εκλεγεί σε αυτό το ομολογουμένως σημαντικό ευρωπαϊκό αξίωμα. 

Η ψηφοφορία για το προεδρείο του ΕΛΚ θα λάβει χώρα στις 22 Οκτωβρίου στη Μαδρίτη, ενώ εκεί θα παρευρίσκονται ως σύνεδροι και οι κύριοι Τζιτζικώστας, Μητσοτάκης και Γεωργιάδης. Με τη σειρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη έχει ξεκινήσει επαφές με ανώτερους παράγοντες της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς και με εκπροσώπους των χωρών του Νότου, ενώ ενήμεροι για τις προθέσεις είναι και κεντρικά στελέχη του ΕΛΚ, όπως ο επικεφαλής του ΕΛΚ Ζοζέφ Ντόλ, ο γενικός γραμματέας του ΕΛΚ Αντόνιο Λόπεζ, ο πρώην επίτροπος και νυν αντιπρόεδρος του ΕΛΚ Μισέλ Μπαρνιέ, ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ευρωκοινοβουλίου Έλμαρ Μπρόκ, ο πρώην υπουργός Ευρωπαϊκός Υποθέσεων της Γαλλίας Πιερ Λελούς και ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος Άλεξ Στουμπ.
Κεντρικό ρόλο εκ μέρους της ΝΔ για την προώθηση της υποψηφιότητας της κυρίας Μπακογιάννη έχει αναλάβει ο δραστήριος γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γιάννης Σμυρλής, ενώ η υποψηφιότητα της κυρίας Μπακογιάννη μοιάζει να έχει καλή καταγραφή, λόγω και του ότι η ίδια είναι γνωστό όνομα και με καταγεγραμμένη δράση στους κόλπους της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου