Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Τζιτζικώστας: Από κάτω προς τα πάνω θα μετασχηματίσουμε την ΝΔ


Απόστολος Τζιτζικώστας





Πλήθος κόσμου στην πρώτη συγκέντρωση του κ. Τζιτζικώστα στην Αθήνα. Πάνω από 2.500 άτομα. Ποια «γαλάζια» στελέχη έδωσαν το παρών;;;

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, το φρούτο του ΣΥΡΙΖΑ έχει σαπίσει και απειλεί να σαπίσει την ελληνική κοινωνία» προειδοποίησε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.





Μιλώντας στην πρώτη κεντρική εκδήλωσή του στην Αθήνα, παρουσία πλήθους κόσμου και «γαλάζιων» στελεχών ο κ. Τζιτζικώστας κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι εκφράζει το παλαιό και σε ύφος και σε φωνή, καθώς, όπως είπε, υποσχέθηκε τη λύτρωση στον κόσμο χωρίς αναστολές, χωρίς να τηρήσει τις υποσχέσεις του, ακολουθώντας τις παλαιοκομματικές μεθόδους.

Απόστολος Τζιτζικώστας



Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε ότι «η Ελλάδα δεν βιώνει μια ανθρωπιστική κρίση, βιώνει μια παρακμή», επιρρίπτοντας ευθύνες στο παλαιό πολιτικό σύστημα. «Δεν μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα με τη μέθοδο που το δημιούργησες», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Νότης Μηταράκης

«Έχουμε να επιλέξουμε αν θα συντηρήσουμε το παλιό που τελειώνει, ή θα γίνουμε εμείς το νέο που θα εμπνεύσει και τη χώρα. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου παρά μόνο για τα συμφέροντα, που θέλουν να κρατούν ανοιχτούς τους λογαριασμούς τους με το παρελθόν. Πρέπει να τελειώνουμε με το ψευτοδίλημμα μνημόνιο – αντιμνημόνιο», δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ τόνισε ότι: «Πρέπει να υπάρξει επιτέλους, ένα εθνικό σχέδιο».



Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ άφησε επίσης αιχμές λέγοντας ότι: «Κάποιοι μας λένε να περιμένουμε. Τη θεωρία του ώριμου φρούτου; Μα, το φρούτο του ΣΥΡΙΖΑ σάπισε και απειλεί να σαπίσει όλη την κοινωνία. Τα γεγονότα τρέχουν πιο γρήγορα από το παλιό πολιτικό σύστημα. Ποιοι νομίζουν ότι στην Ελλάδα του σήμερα υπάρχει κάποιος που έχει την πολυτέλεια του χρόνου; Χρόνο θέλουν να αγοράσουν τα συμφέροντα, που θέλουν να κρατούν ανοιχτούς τους λογαριασμούς τους με το παρελθόν. Για αυτό και η οργή τους. Για αυτό και οι επιθέσεις τους. 

Πάνος Παναγιωτόπουλος



Με τα ίδια παλιά αποτυχημένα κόλπα τους» και συνέχισε οτι «ή θα αφήσουμε την παράταξή μας να συρρικνώνεται, ή θα φτιάξουμε τις προϋποθέσεις για να αγκαλιάσει ξανά την κοινωνία. Να αλλάξουμε πρώτα εμείς για να εμπνεύσουμε τελικώς και τη χώρα».



Ο κ. Τζιτζικωστας μοιράστηκε και το όραμά του για την επόμενη ημέρα στη Νέα Δημοκρατία, αναφέροντας: «Ό,τι κάνω πράξη έχει ως άξονα όλους εσάς. Τους φίλους και τα μέλη. Μόνο όταν θεμελιώσουμε σωστά και με τρόπο σύγχρονο τη βάση μας, και κινηθούμε από «κάτω-προς–τα-πάνω», τότε μόνο μπορούμε να μετασχηματίσουμε την Νέα Δημοκρατία, από αρχηγικό κόμμα των κλειστών συστημάτων, σε σύγχρονο κόμμα-οργανισμό».

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Επιπλέον, ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε και στην απόφαση του να πάει η Νέα Δημοκρατία, έπειτα από έναν οργανωμένο διάλογο σε ένα Συνέδριο Αναγέννησης της Κεντροδεξιάς, το οποίο θα αλλάξει το καταστατικό, θα επικαιροποιήσει τις θέσεις και «θα δημιουργήσει το εθνικό σχέδιο για την αναγέννηση της χώρας. Η σύγχρονη Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία», όπως είπε, «κι αυτό πάνω απ” όλα σημαίνει ότι δεν περιχαρακώνεται στις κλίκες της. Δεν κρατάει επετηρίδα. Αλλά όταν μιλάει για αξιοκρατία στην κοινωνία το εφαρμόζει πρώτα στο σπίτι της».





Σίμος Κεδίκογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου