Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Προκαλεί το DEB στην Θράκη


ΘΡΑΚΗ-DEB-ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΙ

Γράφει ο Γιάννης Νάκος, rizopoulospost.com

Άπροκάλυπτες προσβλητικές επιθέσεις κατά των δύο μειονοτικών βουλευτών Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, εξαπέλυσε το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας DEB καθώς και μια σειρά από συλλόγους της μειονότητας που εμφανίζονται με τον προσδιορισμό «τουρκικοί».

Αφορμή στάθηκε το γεγονός της παρουσίας των βουλευτών του Σύριζα  στην τελετή κατάθεσης στεφανιών που έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου στο ηρώο της Κομοτηνής, εκπροσωπώντας το κόμμα τους στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Επιπλέον , τονίζουν με την ανακοίνωση τους ότι «με τη συμμετοχή τους οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Κράτους τραυμάτισαν την τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης», παρερμηνεύουν δηλαδή τις ιστορικές αλήθειες και χωρίς ίχνος σεβασμού αναφέρουν ότι η εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν στρεφόταν κατά της μειονότητας στη Θράκη.

Τραγικά πράγματα, συμβαίνουν στην Θράκη μας, όσο το ενδιαφέρον μας εστιάζεται σε μικροπολιτικά γεγονότα, ο ‘’αόρατος’΄’ κίνδυνος δείχνει να εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς και πολύ πιθανόν με ανεξέλεγκτα αποτελέσματα για το μέλλον.

Είναι πλέον πασιφανές ότι οι ‘’δάκτυλοι΄΄ του Τουρκικού Προξενείου, ‘’παίζουν μπάλα ‘’ μόνοι τους, καθώς ο στόχος που όλα αυτά τα χρόνια είχε προωθηθεί υπογείως και με πολύ προσεκτικό τρόπο έχει επιτευχθεί, ‘’δεν ύπαρχει Χριστιανός Βουλευτής στον Ν.Ροδόπης’’.

Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας όμως, είναι χρήσιμο να αναφέρουμε τους πέντε συλλόγους που προέβησαν σε αυτήν την κίνηση οι οποίοι είναι οι αυτοαποκαλούμενοι ως «Τουρκική Ενωση Ξάνθης», «Ενωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» και «Ενωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης» καθώς και η «Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Εταιρεία Μειονότητας Δυτικής Θράκης» και ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης». Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις επόμενες ημέρες θα μπούνε στο παιχνίδι και οι πιο ‘’σκληροί’’ δρώντες της περιοχής, δηλαδή η Ανώτατη Μειονοτική Επιτροπή, κάτι που αν γίνει θα θεωρηθεί και ως ανοιχτή ρήξη στις τάξεις της μειονότητας.

Ένω δεν θα πρέπει να λησμονηθεί το γεγονός ότι το DEB επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση «του μη αποδεκτού από τη μειονότητα κόμματος των ΑΝΕΛ», ενώ θέτει θέμα υπουργοποίησης κάποιων από τους τρεις μειονοτικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ο τέταρτος ο Ιλχαν Αχμετ εκλέχτηκε στη Ροδόπη με το Ποτάμι.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν θεωρούν την εκδήλωση μνήμης για τους Ελληνες της Μικράς Ασίας «ως προσπάθειες ενοχοποίησης, δυσφήμησης και στοχοποίησης που στρέφονται κατά της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης», αναφέροντας ότι θα έπρεπε «οι βουλευτές και ιδιαίτερα οι μειονοτικοί βουλευτές της περιοχής να απέχουν».

Επιπροσθέτως αξίζει να αναφερθεί πως στην εκδήλωση ήταν παρόν και ο Δήμαρχος της Κομοτηής Γιώργος Πετρίδης ο οποίος φάνηκε ενωτικός και οικουμενικός λέγοντας ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση «αποτελεί μέρας μνήμης σημαντική για τους Ελληνες, πολύ περισσότερο για εμάς εδώ, καθώς είμαστε οι περισσότεροι απόγονοι προσφύγων», για να προσθέσει: «Είναι όμως και επίκαιρη, κυρίως αυτούς τους μήνες, που η χώρα μας και όλη η Ευρώπη βιώνει ένα νέο προσφυγικό κύμα ανθρώπων, τους οποίους ο πόλεμος αναγκάζει να ακολουθήσουν τα βήματα τα οποία οι δικοί μας πρόγονοι ακολούθησαν πριν από ενενήντα χρόνια».

Εν κατακλείδι, πρέπει κάποτε,κάποιοι, επιτέλους να αντιλληφθούν ότι εν έτη 2015 είναι απαράδεκτο να σκιαγραφούμε και να χαράζουμε την Ιστορία έτσι όπως μας βολεύει, δίοτι ιδιαίτερα στην Ακριτική περιοχή της Θράκης, ενυπάρχει ένα πολύ λεπτό και σοβαρό ζήτημα που εάν αφεθεί στην μοίρα του θα εγκυμονήσει μελλοντικούς κινδύνους ‘’εξωτερικής-αυτοδιάθεσης’’. Η Συνθήκη της Λωζάννης υπάρχει για να μας θυμίζει τα λάθη του παρελθόντος αλλά και την υποχρέωση σεβασμού της.

Υ.Γ( Εδώ ολόκληρη η ανακοίνωση)  http://www.btaytd.com/gr/default.asp?P=Read&ID=89

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου