Τα μενού στα πιο πολυτελή εστιατόρια του κόσμου είναι για λίγους. Είναι όλα προσεκτικά σχεδιασμένα και περίτεχνα και μερικές φορές κοστίζουν και 1000 δολάρια κατ'άτομο.
Στην λίστα με τα 10 καλύτερα μενού υπολογίστηκε το κόστος ενός γεύματος για δύο άτομα με κρασί. Το κόστος δεν περιλαμβάνει φιλοδώρημα ή φόρο.
Ξεκινάμε αντίστροφα :
10. Urasawa, Μπέβερλι Χιλς, Καλιφόρνια
$ 790 για δύο άτομα -30 πιάτα
Βραβευμένος με αστέρι Michelin o σεφ Urasawa του Hiroyuki Urasawa είναι γνωστός για τα εξαιρετικά σούσι.
Ορισμένα έχουν μία εφευρετική πρόσμειξη συστατικών - όπως shabu shabu με φουά γκρα, αστακό μεχτένια - αλλά τα περισσότερα είναι απλά και βασίζονται σε φρέσκα συστατικά.
9. Saison, Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια
$ 796 για δύο άτομα - 15-20 πιάτα
Το Saison προσφέρει ένα παιχνιδιάρικο και ευρηματικό μενού γευσιγνωσίας, με τα πιάτα ν'αλλάζουν κάθε βράδυ με βάση τα τοπικά προϊόντα και τι υπάρχει διαθέσιμο από το δικό τους κήπο.
Μερικά δείγματα από το μενού του σεφ Joshua Skenes περιλαμβάνουν φουά γκρα με ζαχαρωτά, φύλλα στρειδίου με κρέμα, και λεπτές φέτες του κρέατος μοσχαριού με βινεγκρέτ σόγιας
8. Alain Ducasse, Plaza Athenee, Παρίσι, Γαλλία
$ 856 για δύο άτομα - 5 πιάτα
Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Γαλλίας. Το φαγητό στο Alain Ducasse στο Plaza Athénée γίνεται με απλό τρόπο και αξέχαστα συστατικά.
Αγαπημένα πιάτα περιλαμβάνουν καραβίδες με κρύο με χαβιάρι και φουά γκρα με ραβιόλια.
7. Restaurant Le Meurice Alain Ducasse, Παρίσι, Γαλλία
$ 856 για δύο - 6 πιάτα
6. Joël Robuchon, Λας Βέγκας, Νεβάδα
$ 890 για δύο άτομα -18 πιάτα
Ακόμα και το βούτυρο θα σας τρελάνει στο εστιατόριο Joël Robuchon. Κάθε πιάτο που ετοιμάζεται από τον σεφ Robuchon είναι πλούσιο γευστικά, με κάθε συστατικό να αναδεικνύει τις αντιθέσεις με μαεστρία.
Le Caviar (ένα πιάτο με λεπτό κουσκούς) και το Osetra Caviar (με λεία κρέμα από κουνουπίδι και gelee από πράσινα σπαράγγια) είναι από τα αγαπημένα του.
Le Caviar (ένα πιάτο με λεπτό κουσκούς) και το Osetra Caviar (με λεία κρέμα από κουνουπίδι και gelee από πράσινα σπαράγγια) είναι από τα αγαπημένα του.
5. Masa- New York, Νέα Υόρκη
$ 900 για δύο άτομα- 20-25 πιάτα
Ο Masa Takayama είναι ο φημισμένος σεφ σούσι πίσω από αυτό το εστιατόριο της Νέας Υόρκης, και παραδίδει μερικά από τα υψηλότερης ποιότητας ιαπωνικά πιάτα
Ο Masa Takayama είναι ο φημισμένος σεφ σούσι πίσω από αυτό το εστιατόριο της Νέας Υόρκης, και παραδίδει μερικά από τα υψηλότερης ποιότητας ιαπωνικά πιάτα
Αν πάτε, καθίστε στο μπαρ και παρακολουθήστε τον Masa να δημιουργεί ο ίδιος πιάτα, από ριζότο με τρούφα και φουά γκρα μαγειρεμένο στην κατσαρόλα shabu-shabu.
4. Kitcho Arashiyama Honten, Κυότο, Ιαπωνία
$ 905 για δύο - 12 πιάτα
Το Kitcho διευθύνεται από τον σεφ Kunio Tokuaka, ο οποίος φτιάχνει σε κάθε πιάτο ένα έργο τέχνης. Τα πιάτα σερβίρονται σε σκεύη αντίκες ανεκτίμητης αξίας με τοπικά και εποχιακά συστατικά, και το εστιατόριο προσφέρει όμορφη θέα στα κοντινά ποτάμια και τους επικλινείς λόφους.
Στο εσωτερικό, υπάρχουν πολλά ιδιωτικά δωμάτια με ξεχωριστό κήπο.
Το Kitcho διευθύνεται από τον σεφ Kunio Tokuaka, ο οποίος φτιάχνει σε κάθε πιάτο ένα έργο τέχνης. Τα πιάτα σερβίρονται σε σκεύη αντίκες ανεκτίμητης αξίας με τοπικά και εποχιακά συστατικά, και το εστιατόριο προσφέρει όμορφη θέα στα κοντινά ποτάμια και τους επικλινείς λόφους.
Στο εσωτερικό, υπάρχουν πολλά ιδιωτικά δωμάτια με ξεχωριστό κήπο.
3. Guy Savoy, Παρίσι, Γαλλία
$ 1104 για δύο άτομα -18 πιάτα
Ο Guy Savoy διευθύνει το επώνυμο εστιατόριό του με ακρίβεια και φινέτσα.
Τα 18 πιάτα του μενού περιλαμβάνουν μια αγκινάρα μαύρη με τρούφα, σούπα αστακού μέσα στο κέλυφός του με μαγειρεμένη καρδιά φοίνικα.
Τα 18 πιάτα του μενού περιλαμβάνουν μια αγκινάρα μαύρη με τρούφα, σούπα αστακού μέσα στο κέλυφός του με μαγειρεμένη καρδιά φοίνικα.
2.Ultraviolet, Σαγκάη, Κίνα
$ 1254 για δύο - 20 πιάτα
Πρόκειται για ένα πειραματικό εστιατόριο του σεφ Paul Pairet, όπου ένα γεύμα τεσσάρων πιάτων σερβίρεται με τη συνοδεία ήχου και εικόνας.
Μπορείτε να φάτε ένα fish and chips με σταγόνες βροχής πέφτουν στους τοίχους και μουσική από τους Beatles
1.Sublimotion, Ίμπιζα, Ισπανία
$ 3377 για δύο - 20 πιάτα
Το Sublimotion, το οποίο βρίσκεται στο Hard Rock Hotel στο Ibiza, διευθύνεται από τον σεφ Paco Roncero και περιλαμβάνει ένα εκτενές μενού γευσιγνωσίας.
Η γευστική εμπειρία είναι συγκλονιστική, τραπέζια νέον και τρελά - σε design- πιάτα, δέχονται τα ξεχωριστά εδέσματα.
Το Sublimotion, το οποίο βρίσκεται στο Hard Rock Hotel στο Ibiza, διευθύνεται από τον σεφ Paco Roncero και περιλαμβάνει ένα εκτενές μενού γευσιγνωσίας.
Η γευστική εμπειρία είναι συγκλονιστική, τραπέζια νέον και τρελά - σε design- πιάτα, δέχονται τα ξεχωριστά εδέσματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου