Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Τα καλύτερα «βρώμικα» του κόσμου

Μερικά από τα πιο νόστιμα εδέσματα του κόσμου, βρίσκονται στο... δρόμο!

Κάνοντας μια έρευνα και παίρνοντας πληροφορίες από ντόπιους και εθνικά συμβούλια τουρισμού, το Business Insider συνέταξε μια λίστα με τα καλύτερα τρόφιμα του δρόμου που μπορείτε να απολαύσετε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Από τραγανές τηγανιτές πατάτες μέχρι ελληνικό σουβλάκι, εδώ είναι μερικά από τα πιο λαχταριστά σνακ στους δρόμους της Ευρώπης.
ΑΥΣΤΡΙΑ - BOSNA
AUSTRIA: Bosna is a spicy Austrian dish consisting of Bratwurst sausage, onions, and a blend of curry powder and mustard or ketchup, served on a roll.
Το Bosna είναι ένα πικάντικο αυστριακό πιάτο που αποτελείται από Bratwurst λουκάνικο, κρεμμύδια και ένα μείγμα κάρυ και μουστάρδα ή κέτσαπ.
ΒΕΛΓΙΟ - ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
BELGIUM: While the waffles in Belgium are absolutely delectable, we had to give this one to frites, as they’re always fresh, crisp, and served with a variety of sauces, including aioli, chutney, curry ketchup, tartar sauce, and mayonnaise.
Οι πατάτες στο Βέλγιο είναι πάντα φρέσκες, τραγανές και σερβίρονται με μια ποικιλία από σάλτσες, συμπεριλαμβανομένων aioli, τσάτνεϊ, κάρι κέτσαπ, σάλτσα ταρτάρ και μαγιονέζα .
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΜΠΑΝΙΣΤΑ
BULGARIA: Often eaten for breakfast, the banitsa is a flaky cheese pasty that is freshly baked and served warm from counters and kiosks in Bulgaria. Some bakeries will offer variations on the classic, adding spinach, egg, meat, or sweet milk.
Το μπανίστα είναι μια μορφή τυρόπιτας που ψήνεται και σερβίρεται ζεστή και τρώγεται συνήθως για πρωινό. Ορισμένα αρτοποιεία προσφέρουν παραλλαγές της κλασικής συνταγής , προσθέτοντας σπανάκι , αυγό , κρέας ή γλυκό γάλα.
ΚΡΟΑΤΙΑ: CEVAPCICI Η ĆEVAPI
CROATIA: Ćevapčići — or Ćevapi — can be found in other countries, including Bosnia and Herzegovina, but the grilled sausages are especially popular across Croatia. They're typically made from a blend of minced beef and pork and served with pita bread, diced onions, and a red pepper spread.
Πρόκειται για λουκάνικα από ένα μείγμα μοσχαρίσιου και χοιρινού κιμά και σερβίρεται με πίτα, κρεμμύδια και πασπαλισμένο κόκκινο πιπέρι.
ΕΛΛΑΔΑ - ΣΟΥΒΛΑΚΙ
CYPRUS: Souvlaki is a popular choice in Greece and Cyprus, where it is traditionally served with pork, although chicken and lamb are also sometimes used. The meat is grilled over skewers and is often served inside a pita, though it can also be eaten straight off of the skewers.
Είτε με σουβλάκι χοιρινό ή κοτόπουλο, γύρο ή μπιφτέκι ή κεμπάπ τυλιχτό σε πίτα με ντομάτα, πατάτες κρεμμύδι ή ακόμα και με τζατζίκι – το σουβλάκι είναι το πιο γνωστό φαγητό σε Ελλάδα και Κύπρο.
ΤΣΕΧΙΑ: SMAžENý SýR
CZECH REPUBLIC: Smažený sýr is a soft cheese that is breaded and deep-fried before being sandwiched between bread.
Το Smažený sýr είναι ένα μαλακό παναρισμένο τυρί που τηγανίζεται και μπαίνει ανάμεσα σε ψωμί.
ΔΑΝΙΑ: ΗOT DOG
DENMARK: You're bound to see hot dog stands all over Denmark. The sausages come with a variety of trimmings, including ketchup, mustard, roasted and raw onions, and bread.
Το δανέζικο hot dog έρχεται με μια ποικιλία από γαρνιτούρες, συμπεριλαμβανομένων κέτσαπ, μουστάρδα, ψημένα και ωμά κρεμμύδια , και ψωμί
ΕΣΘΟΝΙΑ: ΡΕΓΓΑ
ESTONIA: Baltic herring is the national fish of Estonia, and the small fish is commonly served on rye bread with a selection of condiments that often includes pickled cucumber. Though street food is not as common in Estonia, it can often be found during special events and festivals.
Η ρέγγα της Βαλτικής είναι το εθνικό ψάρι της Εσθονίας και τα μικρά ψάρια συνήθως σερβίρονται με ψωμί σικάλεως με μια επιλογή καρυκευμάτων που συχνά περιλαμβάνουν αγγουράκι τουρσί
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: KARJALANPIIRAKKA
FINLAND: Karjalanpiirakka — or Karelian — pies are made from a thin crust and filled with rice before being topped with butter and boiled egg. There are also versions that have carrot or potato fillings.
Η Karjalanpiirakka είναι μια πίτα που φτιάχνεται από μια λεπτή κρούστα και γεμίζεται με ρύζι πριν την αλείψουν με βούτυρο και αυγό. Υπάρχουν επίσης παραλλαγές που έχουν καρότο ή πατάτα στην γέμιση.
ΓΑΛΛΙΑ: ΚΡΕΠΕΣ
FRANCE: Crêpes are a quick-stop favorite across Paris, with both savory options — like ham and cheese — and sweet varieties, including Nutella, custards, sugar, and fruit preserves.
Οι κρέπες είναι ένα αγαπημένο φαγητό σε όλο το Παρίσι , με αλμυρές επιλογές – όπως με ζαμπόν και τυρί – και γλυκές ποικιλίες όπως με Nutella, κρέμες, ζάχαρη και γλυκά του κουταλιού.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - CURRYWURST
GERMANY: Currywurst is an iconic German street food that consists of pork sausage that is fried and doused in a ketchup and curry powder mixture. It is typically served with either bread or fries.
Πρόκειται για μια σάλτσα τομάτας με βάση το κάρυ με την οποία περιλούζουν ένα ψιλοκομμένο λουκάνικο.
ΟΥΓΓΑΡΙΑ - LáNG
 HUNGARY: Láng os consists of deep-fried flatbread that can be topped with a variety of ingredients, including sour cream, grated cheese, ham, sausages, vegetables, or garlic.
Το Láng αποτελείται από ένα τηγανητό flatbread πάνω στο οποίο μπορούν να ρίξουν ξινή κρέμα, τριμμένο τυρί, ζαμπόν, λουκάνικα , λαχανικά ακόμα και σκόρδο .
ΙΡΛΑΝΔΙΑ - ΜΥΔΙΑ
IRELAND: There has been a growing number of food producers bringing high-quality Irish staples to the streets during festivals and other events. As fresh seafood is common here, delicious steamed mussels — sometimes served with butter and breadcrumbs — can be found around seaside villages.
Τα φρέσκα θαλασσινά είναι δημοφιλή στη χώρα και τα νόστιμα αχνιστά μύδια σερβίρονται κάποιες φορές με βούτυρο και τριμμένη φρυγανιά.
ΙΤΑΛΙΑ - ΤΖΕΛΑΤΟ
ITALY: Italy is famous for its gelato, which combines milk, cream, sugars, and flavorings like fresh fruit and nut purees.
Το αυθεντικό ιταλικό παγωτό παρασκευάζεται με γάλα και αυγά ή κορν φλάουρ που δίνουν ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα.
ΛΕΤΟΝΙΑ - ΡīRāGI
LATVIA: While you won’t necessarily find an abundance of street carts serving food in Latvia, one of the most common snacks to pick up and eat as you walk are pīrāgi — buns that are filled with chopped onion and bacon and commonly found in bakeries.
Ένα απ' τα πιο γνωστά σνακ στην Λετονία είναι το pīrāgi – κουλούρια δηλαδή γεμιστά με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μπέικον που μπορείτε να τα βρείτε συνήθως στα αρτοποιεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου