Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Αποδράσεις στην Ευρώπη που δεν κοστίζουν! (Pics)




Υπάρχουν πόλεις πανέμορφες, γεμάτες αξιοθέατα, πλούσια ιστορία, υπέροχη αρχιτεκτονική και εξαιρετική κουζίνα. Εκτός από όλα αυτά είναι και value for money (=αξίζουν τα λεφτά τους).


1. Κρακοβία, Πολωνία

Μια πόλη παραμυθένια αλλά καθόλου διάσημη. Παλάτια, κάστρα, μεσαιωνικά κτίρια, πλούσια μουσεία συνθέτουν το σκηνικό της πόλης. Στην πόλη της Κρακοβίας μπορείτε να νοικιάσετε κοινόχρηστο ποδήλατο για τις μετακινήσεις σας, Τα περισσότερα μουσεία έχουν δωρεάν είσοδο οπότε σπεύσατε.



2. Βαρσοβία, Πολωνία

Η Κρακοβία είναι πιο όμορφη, αλλά στην Βαρσοβία υπάρχει όλη η δράση. Από τη μία σύγχρονο design, gourmet γεύσεις και art-house cinemas και από την άλλη, κτίρια με ρομαντικές ζωγραφιές και παλιομοδίτικες άμαξες με άλογα. Συνήθως Τρίτη ή Κυριακή τα αξιοθέατα έχουν δωρεάν είσοδο οπότε μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε.




3. Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Θα μπορούσε να είναι η Νέα Υόρκη της κεντρικής Ευρώπης. Συνδυάζει μοντέρνα εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία με αρχιτεκτονικά στυλ της Αυστρο-ουγγρικής αυτοκρατορίας. Σίγουρα πρέπει να περπατήσετε τις 8 γέφυρες που ενώνουν την Βούδα και την Πέστη. Σίγουρα πρέπει να επισκεφθείτε ένα από τα σπα της πόλης. Προμηθευτείτε την Budapest Card για να μετακινηθείτε απεριόριστα στα μέσα μεταφοράς και στα μουσεία. Είναι αρκετή φθηνή ειδικά αν την έχετε κλείσει μέσω ίντερνετ.




4. Αγία Πετρούπολη, Ρωσία 

Σίγουρα θα περπατήσετε στις γέφυρες πάνω από τα κανάλια του Νέβα. Η Αγία Πετρούπολη είναι μια τόσο διαφορετική πόλη που μοιάζει με το υιοθετημένο παιδί της Μόσχας. Είναι μια δυτική μητρόπολη με παλάτια, λεωφόρους και ευρωπαϊκά cafe. Στην πόλη θα ζήσετε το φαινόμενο των Λευκών Νυχτών για δύο μήνες το καλοκαίρι, όπου ο Ήλιος δεν δύει ποτέ και η πόλη είναι στα καλύτερά της.




5. Μπρατισλάβα, Σλοβακία

Είναι η πρωτεύουσα της χώρας και απέχει μόλις μια ώρα από την Βιέννη και την Αυστρία. Είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και σφύζει από ζωή. Αυτό συμβαίνει λόγω των πολλών φοιτητών. Σίγουρα πρέπει να επισκεφθείτε την Novy Most, μια γέφυρα που ενώνει τις όχθες του Δούναβη. Εξερευνήστε την με τα πόδια ή με τα μέσα μεταφοράς με την Bratislava City Card για φθηνότερες χρεώσεις.



6. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία


Η πόλη με τους μιναράδες, τα χαμάμ και τα σοκάκια. Είναι μια πόλη μαγική με πάρα πολύ πληθυσμό. Δοκιμάστε σίγουρα street food, γλυκό από ταψί και κεμπάπ. Δοκιμάστε τσάι και τούρκικο καφέ, ενώ μπορείτε να κάνετε βόλτα στην πλατεία Ταξίμ, να πάτε βόλτα στην γέφυρα αλλά και κρουαζιέρα στον Βόσπορο.




7. Πράγα, Τσεχία

Είναι η αντίθεση του παρόντος και του παρελθόντος. Τα μεσαιωνικά οικοδομήματα συνυπάρχουν με τα gourmet ξενοδοχεία και τα μπαρ. Φυσικά αυτό που κάνει τη διαφορά είναι το επιβλητικό κάστρο που αντανακλάται στο ποτάμι. Βγάλτε την Prague card για να γλυτώσετε χρήματα και να συνδυάσετε την μετακίνησή σας και τα αξιοθέατα.





8. Λισαβόνα, Πορτογαλία

Η αινιγματική αυτή πόλη δεν αλλάζει ποτέ. Είναι μυστηριώδης και σαγηνευτική, χτισμένη πάνωσε επτά λόφους. Η πόλη έχει εναλλακτικούς δρόμους, ξενοδοχεία, μουσεία. Καλύτερα να μην πάρετε ταξί γιατί είναι αρκετά ακριβά και να προμηθευτείτε την Lisboa card.



9. Νάπολη, Ιταλία 

Όταν το πλοίο προσεγγίζει τον κόλπο της Νάπολης η θέα είναι πιο γραφική και από την ίδια την πόλη. Να πάτε σίγουρα στο γοητευτικό Σορέντο, την ακτή Αμάλφι και την Πομπηία. Φυσικά μην χάσετε την ιταλική πίτσα. Υπάρχουν πολλές πλατείες να επισκεφθείτε. Στο βάθος δεσπόζει ο Βεζούβιος. Εννοείται ότι είναι καλύτερη και φθηνότερη -ταυτόχρονα- πίτσα στον κόσμο. Προμηθευτείτε την Arte Card για τις μετακινήσεις σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου