Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Προϊόν από τη Χαλκιδική στα... όσκαρ των τροφίμων




Σε ένα αγροτικό προϊόν από την Αρναία Χαλκιδικής δόθηκε φέτος η τρίτη θέση και ένα χρυσό αστέρι στον διαγωνισμό γεύσης με τίτλο «Great Taste Awards», που γίνεται κάθε χρόνο στη Μεγάλη Βρετανία.


Τον διαγωνισμό διοργανώνει η συντεχνία των Fine Food, ενώ οι διακρίσεις που απονέμονται έχουν χαρακτηριστεί ως «βραβεία Όσκαρ» στον κόσμο των τροφίμων και των ποτών.
Το λογότυπο «Great Taste», που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του καλού φαγητού, θα φιγουράρει πλέον στην ετικέτα του «Μελιού Αρναίας Γεωργάκα», το οποίο επικράτησε σε μια σκληρή δοκιμασία κόντρα σε χιλιάδες άλλα τρόφιμα.

Περίπου 400 κριτές, μεταξύ των οποίων οι πλέον διάσημοι food writers του πλανήτη, δοκίμασαν με το σύστημα blind taste (τυφλή δοκιμή) 10.000 προϊόντα, μέσω μιας διαδικασίας που διήρκησε 49 ολόκληρες ημέρες – από τον Μάρτιο έως το τέλος Ιουλίου. Από τα διαγωνισθέντα προϊόντα μόνο τα 141 κατάφεραν να κατακτήσουν την υψηλότερη διάκριση, δηλ. τα τρία αστέρια, τα 878 βραβεύθηκαν με δύο αστέρια, ενώ 2.520 απέσπασαν ένα αστέρι – ανάμεσα σε αυτά και το μέλι Αρναίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο οποίος έχει επενδύσει στην προώθηση της τοπικής παραγωγής μελιού, δημιουργώντας τουριστικά πακέτα, βασιζόμενα στις «διαδρομές του μελιού».

Οι τουρίστες που αγοράζουν αυτά τα πακέτα λαμβάνουν μέρος στη διαδικασία δημιουργίας και παραγωγής του προϊόντος, δοκιμάζουν τις ποικιλίες του τοπικού μελιού, ενημερώνονται για τη χρήση του στη μαγειρική – ζαχαροπλαστική και συμμετέχουν σε γαστρονομικά μαθήματα με επίκεντρο το μέλι και τη μουντοβίνα, η οποία αποτελεί εξαιρετικό απόσταγμα μελιού και προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης ( ΠΟΠ). Το συγκεκριμένο γαστροτουριστικό πρόγραμμα αποτελεί επίσης μέρος του project με τίτλο «Τρία Πράσινα Βουνά», το οποίο βραβεύθηκε από τα Tourism Awards 2016 με το χρυσό βραβείο ποιότητας στην κατηγορία «Αγροτουρισμός», ενισχύοντας στην πράξη το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της Ανατολικής Χαλκιδικής.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου