Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Όταν ο Τέως και ο Πατριάρχης τα λέγανε με τον Φιντέλ...


13.2

Πολλοί...ανιστόρητοι και όχι μόνο, ''θάβουν'' σήμερα τον κ. Φ. Καστρο. Ήταν ότι ήταν, μα ήταν πολιτικός ηγέτης και αγαπούσε την πατρίδα του. 

Πολλά τα αρνητικά του, αρκετά τα θετικά που άφησε στον τόπο του. Ο σεβασμός πρέπει να υφίσταται!

Ας πάμε λοιπόν πίσω στο 2004, όταν ο τ. Βασιλιάς Κωνσταντίνος επισκέφτηκε την Κούβα, προσκεκλημένος από τον ίδιο τον ηγέτη της χώρας, Φιντέλ Κάστρο.

Πολλοί τότε είχαν αντιδράσει, λέγοντας «τι θέλει ο τέως βασιλεύς με έναν κοκκινο δικτάτορα», αλλά προφανώς αυτή είναι η μια πλευρά...



Στις 6 Ιανουαρίου 2004, έγιναν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στην Αβάνα της Κούβας. Της τελετής πρωτοστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, εγκαινιάζοντας τον μοναδικό Ορθόδοξο ναό στην χώρα και την περιοχή.

1520

Προτροπή για την ανέγερσή του, ήταν η πρόταση του τ. Βασιλέως Κωνσταντίνου στον Φιντέλ Κάστρο να ανοικοδομηθεί ο ναός του Αγίου Κωνσταντίνου, ο οποίος είχε καταστραφεί μετά την επανάσταση στην Κούβα.

13.4

Η πρόταση αυτή, η οποία έγινε σε επίσκεψη του Βασιλέως Κωνσταντίνου στην Κούβα το 2000, δεν εξετελέσθη, καθώς στο σημείο αυτό, ήταν υπό εξέλιξη η ίδρυση πολιτιστικού κέντρου. Η κυβέρνηση του κ. Φιντέλ Κάστρο όμως, υποσχέθηκε την ανέγερση νέου ναού, η οποία και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τέσσερα χρόνια αργότερα».
Η ιστορία είναι ιστορία, δεν αλλάζει...

Αντίο κ. Φιντέλ Κάστρο!

1

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου