Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Η Β. Κορέα είναι μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα και είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε επιτέλους

Αποτέλεσμα εικόνας για donald trump 2017

Ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν παρακαθίσει σε γεύμα με πρεσβευτές κρατών – μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, επέκρινε το γεγονός ότι το Συμβούλιο δεν αντέδρασε μετά την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, κάνοντας λόγο για «μεγάλη απογοήτευση».

«Το status quo στη Βόρεια Κορέα είναι επίσης απαράδεκτο και το Συμβούλιο πρέπει να προετοιμαστεί να επιβάλει πρόσθετες και ισχυρότερες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα για τα προγράμματά της για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων», ανέφερε ο Τραμπ και συνέχισε:

Αυτή είναι μια αληθινή απειλή για τον κόσμο, είτε θέλουμε να μιλάμε για αυτήν είτε όχι. Η Βόρεια Κορέα είναι μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα και είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε επιτέλους.

Συνομιλία Τραμπ – Μέρκελ για τη Βόρεια Κορέα

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συζήτησαν την «επείγουσα πρόκληση στον τομέα της ασφάλειας» που θέτει η Βόρεια Κορέα σε τηλεφωνική τους συνδιάλεξη, όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο.

Σε ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας επισημαίνεται ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τα θέματα της Συρίας και της Υεμένης και την ανάγκη για την ειρηνική επίλυση της σύρραξης στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου