Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Ο Μακρόν, η Άνγκελα και το ελληνικό θέμα



"Δουλέψαμε από κοινού με την Ανγκελα Μέρκελ για να μην είναι σήμερα στην ατζέντα o ελληνικό ζήτημα, να επιλυθεί σε επίπεδο υπουργών". Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χέρι-χέρι με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

"Οι δύο υπουργοί μας κατάφεραν να πετύχουν ομοφωνία, που επέτρεψε τη σύναψη συμφωνίας και πρέπει να τους συγχαρούμε για αυτό", τόνισε ο Εμ. Μακρόν, προσθέτοντας ότι η συμφωνία του πρόσφατου Eurogroup θα βοηθήσει την «ελληνική ανάκαμψη» και τις μεταρρυθμίσεις που θα υλοποιήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. "Η Γαλλία και η Γερμανία δούλεψαν μαζί σε αυτό το θέμα", κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

Από την πλευρά της, η Άνγκελα Μέρκελ σχολίασε ότι είναι "θετικό" ότι η Σύνοδος Κορυφής δεν ασχολήθηκε με την Ελλάδα. "Αυτό σημαίνει ότι βρήκαμε καλές λύσεις", τόνισε η Καγκελάριος.

"Θετική εξέλιξη ότι δεν συζητήθηκε σήμερα το θέμα της Ελλάδας, γιατί αν συζητιόταν θα σήμαινε ότι έχουμε κρίση», σχολίασε με τη σειρά του ο Έλληνας Πρωθυπουργός. "Παρόλο που δεν είναι καλό να περιμένει η Ευρώπη τελευταία στιγμή να βρεθεί μια λύση, είναι καλά νέα το ότι δεν έφτασε το θέμα στη Σύνοδο", συμπλήρωσε.

Επίσης, η Α. Μέρκελ τόνισε την ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης στην Ελλάδα και την Ιταλία στο προσφυγικό ζήτημα. Η ίδια εξήγησε πως αυτή είναι η δική της αντίληψη για την Ευρώπη. «Εάν είμαστε μαζί γύρω από ένα τραπέζι, εάν έχουμε κοινά εξωτερικά σύνορα, τότε πρέπει να αντιλαμβανόμαστε τη θέση του Έλληνα και του Ιταλού πρωθυπουργού, οι οποίοι δέχονται κάθε μέρα καινούργιους πρόσφυγες και μετανάστες" δήλωσε και πρόσθεσε: 

"Δεν μπορώ απλά να χαίρομαι που βρίσκομαι στο κέντρο της Ευρώπης και δεν έχω αυτό το πρόβλημα με τους πρόσφυγες. Είναι πολύ σημαντικό να μπαίνεις στη θέση των άλλων, αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι για να βρούμε ένα συμβιβασμό" κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου